Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμου



Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο  κτήριο του παλιού δημαρχείου το οποίο βρίσκεται στην πλατεία του Θέρμου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμου στεγάζεται σε παραδοσιακό πέτρινο κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου, στο ισόγειο του Δημαρχείου, επί της κεντρικής πλατείας του Θέρμου. Περιέχει πάνω από 5.000 βιβλία καθώς και πολλά περιοδικά, ενώ χρησιμεύει επιπλέον ως χώρος ποικίλων εκδηλώσεων πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Πολλά από τα βιβλία αυτά είναι ανεκτίμητης αξίας, καθώς αναφέρονται στον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, στο Θέρμο των προηγούμενων δεκαετιών, στα θρησκευτικά της μνημεία και σε μεγάλες μορφές των ελληνικών γραμμάτων και του χριστιανισμού, όπως είναι ο Άγιος των Σκλάβων, ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

Η ύπαρξη της Βιβλιοθήκης στην καρδιά του Θέρμου συνάδει με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει η  εν λόγω περιοχή στο σύνολό της, το Θέρμο και η ενδοχώρα του, καθώς το Θέρμο αποτελεί τη γενέτειρα μεγάλων μορφών της ελληνικής παιδείας και του χριστιανισμού – Ευγένιος Γιαννούλης, Κοσμάς Αιτωλός κ.α. – στην περιοχή του Δήμου Θέρμου υπάρχουν πέντε βυζαντινά μοναστήρια, κάποια από τα οποία παραμένουν ακόμη ενεργά, και επιπλέον  το Θέρμο διαθέτει σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο και ο αρχαιολογικός του χώρος αποτέλεσε την έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας, της τελειότερου πολιτικού μορφώματος που δημιουργήθηκε στην αρχαία Ελλάδα.

Επιπλέον, η Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί τις σχολικές υποδομές που υπάρχουν στο Θέρμο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο) και οι οποίες καλύπτουν το σύνολο του μαθητικού δυναμικού του Δήμου Θέρμου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τον μεγάλο αριθμό των Συλλόγων με την ποικιλία των ενασχολήσεών τους που δραστηριοποιούνται στο Θέρμο και στα χωριά του Δήμου Θέρμου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  τηλεφωνικά στο 2644022659

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ

Νεότερη Παλαιότερη