ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΩΤΜΟΥ - Λίμνη Τριχωνίδα


 ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΩΤΜΟΥ

Στην περιοχή του Φωτμού Πετροχωρίου, η οποία προσεγγίζεται από το Θέρμο μέσω χωματόδρομου που ξεκινάει από το Πετροχώρι και οδηγεί εκεί ή, εναλλακτικά, μέσω του παραλίμνιου χωματόδρομου Λουτρά Μυρτιάς – Σιταράλωνα, καθώς βρίσκεται στο ενδιάμεσο της εν λόγω διαδρομής, υπάρχει παραλία μεγάλου μήκους που ενδείκνυται για κολύμπι. Είναι η φημισμένη παραλία του Φωτμού, (ονομασία που οφείλεται στο ερειπωμένο σήμερα μοναστήρι του Φωτμού που υπήρχε εκεί κοντά), η βοτσαλωτή παραλία που θυμίζει θάλασσα.

Παλαιότερα, μάλιστα, όταν η πρόσβαση στη θάλασσα ήταν πιο δύσκολη, η συγκεκριμένη παραλία χρησιμοποιούνταν ανελλιπώς για κολύμπι από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Σήμερα, παρότι η πρόσβαση στη θάλασσα είναι ευχερέστερη και ελάχιστοι είναι εκείνοι που προτιμούν τις λίμνες και τα ποτάμια για να κολυμπήσουν, πολλοί είναι οι θαυμαστές της εν λόγω παραλίας, προερχόμενοι τόσο από την ευρύτερη περιοχή αλλά και επισκέπτες, που την επιλέγουν τακτικά για να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ.

Εδώ διεξάγονται κάθε καλοκαίρι διάφορες δραστηριότητες, όπως ναυταθλητικές δραστηριότητες και ποδηλατικές εξορμήσεις, ενώ η θέση αυτή είναι χρηστική και για το άθλημα του αεραθλητισμού που πραγματοποιείται στην περιοχή αυτή, αφού αποτελεί την κατάληξη για τις πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς που ξεκινούν παραπλεύρως της  Θέσης Θέας Πετροχωρίου και καταλήγουν εδώ.

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΦΩΤΜΟΥ:
(38.545127, 21.639733)

ΛΙΜΝΗ-ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-Lake-Trichonida-Λίμνη-Τριχωνίδα

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ

Νεότερη Παλαιότερη