Παρίσι: Βίντεο-ντοκουμέντο με τον μακελάρη – «Μισώ τους ξένους»

Παρίσι: Η στιγμή που ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στην καρδιά της γαλλικής

πρωτεύουσας, μπαίνει σε ένα κουρείο με το όπλο στο χέρι κάνει τον γύρο του κόσμου. Οι αρχές συμπληρώνουν το προφίλ του 69χρονου Γάλλου που όπως είπε μισούσε τους ξένους.

Ο 69χρονος William M που πυροβόλησε και σκότωσε τρεις Κούρδους στο Παρίσι την Πέμπτη (22/12) παραδέχτηκε οτι «πάντα ήθελε να δολοφονήσει μετανάστες», τρέφοντας μίσος για τους ξένους μετά απο μία ληστεία της οποίας είχε πέσει θύμα πριν απο λίγα χρόνια.

Σε ένα νέο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα και τα γαλλικά Μέσα, φαίνεται ο 69χρονος που φοράει ένα κόκκινο μπουφάν να μπαίνει σε ένα κουρείο, κοντά στο πολιτιστικό κέντρo όπου άνοιξε πυρ, και να κραδαίνει το όπλο του απειλώντας όσους βρίσκονταν σε αυτό.

«Πάντα ήθελα να δολοφονήσω μετανάστες»

Ο 69χρονος κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του παραδέχτηκε ότι αισθάνεται «παθολογικό μίσος για τους ξένους», κατηγορείται ότι σκότωσε την Εμινέ Καρά, στέλεχος του Κινήματος των Κούρδων στη Γαλλία, καθώς και δύο άνδρες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο καλλιτέχνης και πολιτικός πρόσφυγας Μιρ Περβέρ.

Άλλοι τρεις άνδρες τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Τα πέντε από τα έξι θύματα είχαν τουρκική υπηκοότητα και ένας γαλλική. Οι γαλλικές αρχές είχαν αρνηθεί το αίτημα ασύλου της Καρά πριν απο λιγο καιρό και η δολοφονία της προκάλεσε οργή στην κοινότητα των Κούρδων.

Σύμφωνα πάντα με την εισαγγελία, από την έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι των γονιών του 69χρονου, όπου ζούσε και ο ίδιος, δεν βρέθηκαν ενδείξεις ότι συνδεόταν με κάποια εξτρεμιστική ομάδα. Φαίνεται ότι αρχικά είχε αναζητήσει θύματα σε ένα προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε αυτό το σχέδιο.

Κατά την ανάκρισή του υποστήριξε ότι «το μίσος του για τους ξένους έγινε παθολογικό» έπειτα από μια διάρρηξη στο σπίτι του, το 2016, ότι πάσχει από κατάθλιψη και έχει αυτοκτονικές τάσεις αλλά και οτι πριν δώσει τέλος στη ζωή του, ήθελε πάντα να σκοτώσει «μετανάστες, ξένους, έπειτα από εκείνη τη διάρρηξη».

Ο 69χρονος φέρεται, επίσης, να είπε ότι ήθελε να σκοτώσει Κούρδους επειδή «κρατούσαν αιχμαλώτους κατά τη μάχη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αντί να τους σκοτώσουν» προσθέτοντας ότι στόχευε να χρησιμοποιήσει όλα τα πυρομαχικά που είχε «και να αυτοκτονήσει με την τελευταία σφαίρα» αλλά τον σταμάτησαν.

Η επίθεση με σπαθί σε μετανάστες

Η αστυνομική κράτησή του ήρθη, το πρωί της Δευτέρας, οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για την απαγγελία κατηγορητηρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του η εισαγγελία του Παρισιού. Συνελήφθη στον τόπο της επίθεσης, στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού και τέθηκε αμέσως υπό κράτηση, πιο συγκεκριμένα «μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο του αρχηγείου της αστυνομίας. »

Ο William M., που είχε ήδη συλληφθεί για επίθεση σε μετανάστες με σπαθί πριν από ένα χρόνο, ήταν ομιλητικός για τις προθέσεις του. Νωρίς την Παρασκευή, πήγε στο Saint-Denis με το όπλο του, «ένα αυτόματο πιστόλι Colt 45», προτού εγκαταλείψει τη δράση, «επειδή υπήρχε κόσμος και επειδή τα ρούχα του τον εμπόδιζαν να ξαναγεμίσει το όπλο του εύκολα», διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Λίγες ώρες αργότερα πήγε στη rue d’Enghien, στο 10ο διαμέρισμα, όπου γνώριζε πως υπήρχε ένα πολιτιστικό κέντρο των Κούρδων, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τρεις θανάτους. Είχε «σκοπό να χρησιμοποιήσει όλα τα πυρομαχικά και να αυτοκτονήσει με την τελευταία σφαίρα», αλλά τον σταμάτησαν πολλά άτομα στο κοντινό κουρείο πριν συλληφθεί από την αστυνομία, διευκρίνισαν οι Αρχές

«Το γεγονός ότι οι ενώσεις μας στοχοποιούνται είναι ένα θέμα τρομοκρατικής και πολιτικής φύσης», δήλωσε ο Agit Polat, εκπρόσωπος του Κουρδικού Δημοκρατικού Συμβουλίου στη Γαλλία (CDK-F). Το Σάββατο χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση με στόχο την κοινότητα των Κούρδων.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη