Δημιουργία Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης στο Μεσολόγγι

 


Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη μελέτη και τους όρους διακήρυξης για τη δημιουργία Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης στο Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου.

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης θα αποτελεί μια δομή η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες της πολιτιστικής και τουριστικής ενημέρωσης για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Η δομή θα στεγάζεται σε χώρο που θα διατεθεί από τον Δήμο. Επιπλέον θα εξοπλιστεί κατάλληλα, με εξοπλισμό που διαθέτει ο Δήμος, ενώ παράλληλα ο Δήμος θα διαθέσει και το σύνολο του απαιτούμενου ανθρώπινού δυναμικού για την εύρυθμη λειτουργία της δομής. Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης θα απευθύνεται και θα εξυπηρετεί παρέχοντας πληροφόρηση τόσο στους επισκέπτες της περιοχής όσο και στους μόνιμους κατοίκους.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος ανέφερε «Μαζί με τους συνεργάτες μου συνεχίζουμε την προσπάθεια να αλλάξουμε το δήμο μας, να δημιουργήσουμε έναν Δήμο εξωστρεφή, καινοτόμο, ένα δήμο πρότυπο. Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία που διανύουμε, κάθε έργο και δράση που προβάλλει και ενισχύει την περιοχή μας και τον τουρισμό είναι κέρδος για τον τόπο μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που σχεδιάσαμε και πλέον μπαίνουμε στην φάση της υλοποίησης του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης».

Ειδικότερα οι κύριες αρμοδιότητες του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης θα είναι να παρέχει ενημέρωση και πληροφορίες (στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα) για τα σημεία ενδιαφέροντος του Μεσολογγίου, όπως μνημεία, μουσεία και γενικότερα αξιοθέατα καθώς και πληροφορίες σχετικές με σίτιση, διαμονή, προτεινόμενες περιηγητικές διαδρομές κ.α. Επιπλέον, θα προσφέρει δωρεάν έντυπη πληροφόρηση όπως τουριστικούς οδηγούς, τουριστικούς χάρτες και ημερολόγια πολιτιστικών δρώμενων, θα λειτουργεί ως σημείο πληροφόρησης-ενημέρωσης σχετικά με πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ θα απαντάει σε γραπτή και ηλεκτρονική αλληλογραφία (επιστολές, fax, email) με σκοπό την παροχή των απαιτούμενων πληροφοριών.

Η δημιουργία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, εντάσσεται στο Μέτρο 19: «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/LEADER» και αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη πληροφόρηση και προβολή της πολιτιστικής και κατ’ επέκταση τουριστικής κληρονομίας του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου.

29dytika.gr

Νεότερη Παλαιότερη