Παραλίμνιος δρόμος Λουτρά Μυρτιάς – Σιταράλωνα

 ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ  ΛΟΥΤΡΑ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΣΙΤΑΡΑΛΩΝΑ

Ο παραλίμνιος δρόμος Λουτρά Μυρτιάς – Σιταράλωνα, συνολικού μήκους περί τα 8 χμ., είναι χωμάτινος στο σύνολό του. Ξεκινάει από τη θέση Κόκκινο Στεφάνι Μυρτιάς, όπου βρίσκονται τα Ιαματικά Λουτρά της Μυρτιάς, και διασχίζοντας το απότομο ορεινό ανάγλυφο της περιοχής του Πετροχωρίου, που μεσολαβεί ανάμεσα στις μικρές πεδινές εκτάσεις της Μυρτιάς και της Παμφίας, καταλήγει στα Σιταράλωνα.




Στο ενδιάμεσο της διαδρομής ο δρόμος διακλαδίζεται και οδηγεί στο οροπέδιο του Θέρμου, όπου καταλήγει με ανηφορική πορεία μέσω ελιγμών στην πλαγιά, καθώς ενώνεται με τον επαρχιακό δρόμο Ναύπακτος – Θέρμο ακριβώς δίπλα από τη Θέση Θέας Πετροχωρίου.

Η διαδρομή στον εν λόγω δρόμο είναι μαγευτική, καθώς διέρχεται σχεδόν στο σύνολο του μήκους του δίπλα από τη λίμνη, αλλού στους πρόποδες της απότομης πλαγιάς που καταλήγει στη λίμνη και αλλού διά μέσω των επικλινών παραλίμνιων καμπίσκων που παρεμβάλλονται εδώ κι εκεί στο επιβλητικό ορεινό τοπίο.

Η διαδρομή μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο τύπου εκτός δρόμου, με ποδήλατο ή με πεζοπορία. Σε πολλά σημεία, μάλιστα, τον χειμώνα καθίσταται δύσκολη η διάβαση, καθώς το νερό της λίμνης ανεβαίνει και πλημμυρίζει μικρά τμήματα του δρόμου.

Εκτός από τις εικόνες άφατης ομορφιάς που μπορεί να απολαύσει κανείς στην εν λόγω διαδρομή από το παραλίμνιο τοπίο, μπορεί να επισκεφθεί το ερειπωμένο σήμερα μοναστήρι του Φωτμού, να κολυμπήσει στην παραλία Φωτμού και να χαρεί την ακρολιμνιά με τα νούφαρα, που βρίσκεται λίγο πριν την κατάληξη στην Παραλία των Σιταραλώνων, όπου μπορεί επίσης να κολυμπήσει.

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΑΣ: (38.566807, 21.618710)

Λίμνη Τριχωνίδα


ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ

Νεότερη Παλαιότερη