Ρόδος: Έτσι σκότωσαν τον εργολάβο – Τύλιξαν το πτώμα με πανί και το έριξαν σε χαντάκι

Ρόδος: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του 46χρονου εργολάβου από τον 53χρονο ξενοδόχο και τον 20χρονο γιο του.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της 

Ρόδου από τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου οικοδομών, Τζάνη Τοπάλι, από έναν 53χρονο ξενοδόχο και τον 20χρονο γιο του. Από τις καταθέσεις των δραστών προκύπτουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς έκαναν το έγκλημα, καθώς περιγράφουν καρέ-καρέ τις πράξεις τους.

Ο 53χρονος ξενοδόχος από το Φαληράκι, υποστήριξε πως γνώριζε τον 46χρονο από το 2014 και είχαν συνεργαστεί αρκετές φορές. Είπε ότι το 2019 ανακαίνισε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έναντι 100.000 ευρώ, έχοντας δώσει προκαταβολή 25.000 ευρώ και αφήνοντας ως οφειλή το υπόλοιπο ποσό. Ισχυρίστηκε ότι λόγω της πανδημίας δεν είχε καταφέρει να εξοφλήσει το θύμα αλλά παρόλα αυτά είχαν συμφωνήσει για περαιτέρω αναβάθμιση των δωματίων.

Σύμφωνα με τον 53χρονο, το θύμα στις 28 Αυγούστου του τηλεφώνησε έτσι ώστε να υπογράψουν κάποια απαραίτητα έγγραφα. Ο ξενοδόχος υποστήριξε πως είχαν συμφωνήσει να βρεθούν στις 11:30, όμως, ο 46χρονος δεν πήγε στο ραντεβού και είχαν ξανά τηλεφωνική επικοινωνία στις 14:30. Ο 53χρονος υποστήριξε πως κατάλαβε ότι το θύμα ήταν μεθυσμένος και για αυτό τον απέφυγε. Μάλιστα ανέφερε πως ο 46χρονος του είπε πως δεν μπορούν να βρεθούν διότι θα πήγαινε σε ένα πανηγύρι, αλλά ο 53χρονος συνέχισε να του τηλεφωνεί.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, περίπου στις 23:00, ο ξενοδόχος ισχυρίζεται ότι ο 46χρονος μετέθεσε τη συνάντηση για την επόμενη ημέρα, ενώ είχαν φραστική αντιπαράθεση. Το θύμα απαιτούσε την καταβολή 500 ευρώ σύμφωνα με τον 53χρονο, ενώ ο ξενοδόχος ισχυρίζεται πως ο 46χρονος είχε κάνει λογαριασμό 600 ευρώ στο εστιατόριό του χωρίς να τον πληρώσει πριν από μερικές ημέρες. Ο 53χρονος ανέφερε πως στις 22:40 ο 20χρονος γιος του τον ενημέρωσε πως ο 46χρονος είχε μεταβεί στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου τους σε έξαλλη κατάσταση.

Τον έπνιξε με σκοινί και πέταξε το πτώμα σε χαντάκι

Ο 53χρονος κατευθύνθηκε προς τα εκεί καθώς φοβήθηκε και όταν έφτασε κάλεσε τον γιο του να βγει έξω. Όπως υποστήριξε ο 46χρονος άρχισε να βρίζει και παρότι τον προέτρεψαν να φύγει, επέστρεψε με απειλητικές διαθέσεις και επιτέθηκε στον 20χρονο. Ο 53χρονος υποστήριξε πως «θόλωσε» και άρχισε να χτυπάει με γροθιές το θύμα, ενώ όπως είπε από ένστικτο πήρε ένα σχοινί και το τύλιξε γύρω από το λαιμό του θύματος για να τον ακινητοποιήσει.

Ακολούθως, ο ξενοδόχος ανέφερε πως σάστισε και τράβηξε το πτώμα πίσω από έναν σκουπιδοτενεκέ. Στη συνέχεια μετέφερε την οικογένειά του στο σπίτι, ενώ περίμενε να κοιμηθούν όλοι για να βγει ξανά έξω. Ο 20χρονος γιος του πήρε το αυτοκίνητο του θύματος και ο 53χρονος το δικό του, ενώ αργότερα επέστρεψαν στο ξενοδοχείο και πήραν το πτώμα. Το κάλυψαν, όπως είπε, με ένα πανί για να μην φαίνεται, το φόρτωσαν σε ένα αγροτικό και πήγαν σε μια ρεματιά στην Ψίνθο όπου έριξαν το πτώμα σε χαντάκι και το σκέπασαν με χώμα. Νωρίτερα, είχαν πετάξει στα σκουπίδια τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος.

Τον έθαψαν με χώμα και πέτρες

Ο 20χρονος από την πλευρά του, στη δική του κατάθεση, ανέφερε πως ο 46χρονος το βράδυ της Κυριακής πήγε στα ενοικιαζόμενα δωμάτιά τους. Ο πατέρας του έφτασε λίγο αργότερα, συνομιλούσε σε ένα τραπέζι με το θύμα μέχρι τη στιγμή που άρχισαν να διαπληκτίζονται. Ο ίδιος υποστήριξε πως πήγε να τους χωρίσει και ο 46χρονος τον χτύπησε με μπουνιά. Στη συνέχεια είδε τον 46χρονο δεμένο με ένα σκοινί περασμένο στους ώμους και τον λαιμό και είπε πως έφυγε από το σημείο.

Μάλιστα, ανέφερε πως φίλοι του πήγαν από εκεί και τον πήραν για να πάνε βόλτα. Μια ώρα αργότερα, ο πατέρας του τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να γυρίσει. Όταν επέστρεψε, είπε πως μετέφεραν το αυτοκίνητο του 46χρονου ενώ ακολούθησε τον πατέρα του για να πετάξουν το πτώμα. Ο 20χρονος ισχυρίστηκε πως άφησε τον πατέρα του 100 μέτρα από το σημείο όπου έθαψε τον 46χρονο με πέτρες και χώμα αλλά και ότι ο 46χρονος είχε δανείσει στον πατέρα του 140.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από Dimokratiki.gr

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη