Μ. Συρεγγέλα: Προχωράμε με οργανωμένο σχέδιο και πράξεις για την επίλυση του δημογραφικού


Ομιλία της Υφυπουργού σε εκδήλωση στην Πετρούπολη για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Για τη μεγαλύτερη, αόρατη, μακροπρόθεσμη απειλή που καλείται η χώρα να  αντιμετωπίσει, το δημογραφικό πρόβλημα, μίλησε σήμερα το απόγευμα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης με θέμα «Δημογραφική Πολιτική και Οικογένεια».

Η κα Συρεγγέλα τόνισε ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να εγκύψει στο δημογραφικό πρόβλημα που είναι, όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κρίσιμο ζήτημα για το σήμερα και εκρηκτικό για το αύριο. Για να απενεργοποιήσουμε έγκαιρα τη «βόμβα» του δημογραφικού, προχωρήσαμε -χωρίς να χάνουμε χρόνο- σε στοχευμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και τη στήριξη της οικογένειας. Χαράσσουμε για πρώτη φορά μία συνολική, συγκροτημένη, εθνική δημογραφική πολιτική λαμβάνοντας υπόψη μας το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, «το 2021 για πρώτη φορά η κυβέρνηση δημιούργησε χαρτοφυλάκιο σε επίπεδο Υφυπουργού με αρμοδιότητα τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια. Εμείς, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μέτρα και δράσεις για την προώθηση της ισότητας των φύλων και τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, στηρίζουμε τη γυναικεία εργασία, προχωράμε στη μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης και υιοθετούμε νέα στεγαστική πολιτική. Η δημογραφική πολιτική πρέπει να «συναντά» και να αλληλοσυμπληρώνεται με τις αντίστοιχες πολιτικές για την απασχόληση, την οικογένεια, τη μητρότητα/γονεϊκότητα, την ισότητα των φύλων, καθώς και τις πολιτικές για το παιδί».

Η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε σε όλα όσα έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση για την επίλυση του δημογραφικού, υπογραμμίζοντας πως «4 χρόνια πριν υποσχεθήκαμε πως θα προχωρήσουμε με οργανωμένο σχέδιο και πράξεις και με γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον. Και το αποδεικνύουμε καθημερινά! Γι’ αυτό επιδιώκουμε τη σύγκριση κι όχι τη σύγκρουση που αποζητά  η αντιπολίτευση. Θέλουμε οι πολίτες να συγκρίνουν τις πράξεις του σήμερα με την απραξία του χθες!». «Η Ελλάδα χρειάζεται σιγουριά, χρειάζεται μία αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα κινείται συντονισμένα, γρήγορα και τολμηρά. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα τα βάλει με το κακό παρελθόν και τον κακό της εαυτό για να πάει μπροστά» κατέληξε στην ομιλία της η υφυπουργός κα Συρεγγέλα.

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, μίλησε και η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ελίζα Βόζεμπεργκ, ενώ παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Πετρούπολης Βασίλης Φιλίππου, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών στον Δήμο Πετρούπολης Θεόδωρος Λάππας, ο αντιδήμαρχος Καταστημάτων, Τοπικής Οικονομίας και ΚΑΠΗ στον Δήμο Πετρούπολης Παναγιώτης Κάκαλης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού στον Δήμο Πετρούπολης Στέλιος Χρυσικός και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Μαρία Σαπέλα.

...
Νεότερη Παλαιότερη