Η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων για το Μεσολόγγι


Στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, με τίτλο: «Τόποι του Ελληνισμού: Μεσολόγγι» παρέστη το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Απριλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Η εκδήλωση, που ήταν ενταγμένη στις Εορτές Εξόδου, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης. Παρουσιάστηκε η δημιουργία της πρώτης ταινίας κινουμένων σχεδίων για την Ιερά Πόλη μας, μια παραγωγή ιστορικού περιεχομένου, η οποία έχει την σφραγίδα της Cosmote TV, του καταξιωμένου φορέα «ANIMASYROS» και την υποστήριξη του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Σε μια δεκαπεντάλεπτη παραγωγή θα παρουσιαστούν τα ιστορικά γεγονότα και τα πορτραίτα σημαντικών Μεσολογγιτών και θα αποτυπωθεί η ανεκτίμητη συμβολή της Εξόδου στην Ελληνική Επανάσταση και στη σύγχρονη Ελληνική ταυτότητα, ξεκινώντας από την αρχαιότητα και φθάνοντας ως σήμερα.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός εξέφρασε την χαρά του για την ενημερωτική αυτή εκδήλωση, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό και εξαιρετικά τιμητικό πως το Μεσολόγγι εντάσσεται στους επτά σημαντικότερους τόπους της Ελλάδος.

Επίσης, υπογράμμισε την αξία που έχει η παρουσίαση της πόλης και της ιστορίας της με αυτό τον σύγχρονο τρόπο. «Μία ταινία, έστω και δεκαπέντε λεπτών, ισοδυναμεί με χιλιάδες σελίδες βιβλίων, διότι ο συνδυασμός εικόνας και ήχου αντιπροσφέρει υλικό που θα είναι εξαιρετικά εύληπτο για τον σύγχρονο άνθρωπο και ειδικά για τους νέους, που έχουν διαμορφώσει μια άλλη σχέση με την τεχνολογία. Ζούμε σε μια εποχή που η εικόνα έχει εισβάλει στη ζωή μας και μάλιστα με εξαιρετική ταχύτητα. Όταν δημιουργηθεί η ταινία και κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο θα αποκτήσει τεράστια πρόσβαση και ο κάθε άνθρωπος σε όλο τον κόσμο θα μπορεί να την παρακολουθήσει» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος, συνεχάρη τους δημιουργούς και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, εκφράζοντας την αγωνία του για το αποτέλεσμα λέγοντας ότι: «έχω αγωνία να δω πώς θα αποτυπωθεί το δεκαπεντάλεπτο αυτό για το Μεσολόγγι. Δεν πρόκειται για την προβολή ενός τόπου καθαρά για τουριστικούς λόγους. Θα πρέπει να συνδυαστεί η ιστορία, το φυσικό περιβάλλον, το παρελθόν και το μέλλον. Επειδή όμως διαπίστωσα, ότι η ιστορικός έχει μία πολύ υγιή σκέψη, γύρω από το πώς η ιστορία από το παρελθόν μπορεί να φτάσει στο παρόν και να αποτελέσει αντικείμενο για το μέλλον, είμαι σίγουρος, ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τους σκοπούς σας, θα μας κάνει όλους υπερήφανους και θα είναι η απαρχή για την προβολή του Μεσολογγίου με τα σύγχρονα μέσα, αν θέλουμε πραγματικά η ιστορία μας να ταξιδέψει και στις νέες γενιές».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ενώ για την παραγωγή μίλησαν η ιστορικός κ. Μαρία Σαμπατακάκη, Σεναριογράφος και Επιστημονική Σύμβουλος της ταινίας και ο κ. Βασίλης Κ. Καραμητσάνης, εκτελεστής παραγωγός.
ΠΗΓΗ
...
Νεότερη Παλαιότερη