Κλείνει η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου


Το έχουμε τονίσει και διαμηνύσει εγκαίρως και κατ’ επανάληψη. Το αποτέλεσμα της άθλιας – στοχευμένης πολιτικής των “αρίστων” απέναντι στην Υγεία και ειδικότερα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, έρχεται να το επιβεβαιώσει. Μετά την 20-3-2023 η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κλείνει γιατί για 11 ημέρες, μέχρι το τέλος Μαρτίου, δεν θα έχει εφημεριακή κάλυψη ούτε από μόνιμο ούτε από ειδικευόμενο Παθολόγο!

Απευθύνω ΥΣΤΑΤΗ έκκληση σε Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, Δημοτική Αρχή, Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, να “ΤΡΕΞΟΥΝ” πριν είναι ΑΡΓΑ…

– Κύριε Πλεύρη, μην προσποιείστε τον ανήξερο. Δώστε λύση!
– Κύριε Καρβέλη, είστε βασικός υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει, ώστε να υπάρξει προσωρινή λύση (μετακίνηση ιατρών). Δική σας είναι η εποπτεία, το γνωρίζουμε ΟΛΟΙ.
– Κύριε Δήμαρχε, επιβεβαιώνετε για μία ακόμη φορά την ανεπάρκειά σας. Καμιά κίνηση μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει για υλοποίηση δεσμεύσεων που προέκυψαν από τις κινητοποιήσεις την 15-2-2023. Δεν μπορεί να σφυρίζετε αδιάφορα και να αναμένετε ότι όλα θα τα λύσει η κεντρική εξουσία. Πότε επιτέλους θα κάνετε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας από κοινού με τους Δημάρχους Ναυπακτίας και Ξηρομέρου;
– Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη κκ Δαμασκηνέ, δεν αρκούν οι ευχές και η “χαλαρή” αντιμετώπιση του θέματος. Σας αφορά και εσάς, διότι το Γηροκομείο της πόλης υποστηρίζεται χρόνια τώρα, όπως σας ενημέρωσα κατά την πρόσφατη (3/3) συνάντησή μας, από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
– Κύριε Λιβανέ, τώρα δεν χωρούν δικαιολογίες ότι δεν πήρες “χαμπάρι” τι έγινε με το Νοσοκομείο γιατί ήσουν απασχολημένος! Κούνησε λίγο το δαχτυλάκι σου, μπορεί κάτι να γίνει.

Δεν είναι μακριά η στιγμή που υπάρχει ορατός κίνδυνος να θρηνήσουμε ζωές από την θαυμαστή ολιγωρία σας κκ υπεύθυνοι που ασκείτε πολιτική στο χώρο της Δημόσιας Υγείας. Έχετε πει τόσα ψέματα που είναι πιο πολλά και από τις ανάσες σας! Οι πολίτες και η κοινωνία δεν φταίνε σε τίποτα. Ήρθε η ώρα να σας πληρώσουν με το νόμισμα που σας αξίζει… Για να δούμε, έστω και την ύστατη ώρα, αν θα “ιδρώσει” το αυτί σας, ώστε να υπάρξει κάποιας μορφής προσωρινή λύση…

7-3-2023

Πάνος Παπαδόπουλος
Πρώην Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου ‘Χατζηκώστα’
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου – «Συμμαχία για το μέλλον»


Ούτε η μεγαλειώδης κινητοποίηση του λαού του Μεσολογγίου δεν διέκοψε την αταραξία των υπευθύνων του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου της πόλης να κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω αδυναμίας εφημέρευσης. Θα περιμέναμε ότι, μετά και την παραίτηση της διευθύντριας της κλινικής, θα υπήρχε κάποια μέριμνα για να αποφευχθεί το μοιραίο. Εις μάτην, όμως! Ψάχνουν απλώς για κάποιον γιατρό με μπλοκάκι ή απόσπαση επικουρικού για να μπαλωθεί, προφανώς προεκλογικά, η κατάσταση και μετά…. γαία πυρί μιχθήτω για το πολύπαθο ΕΣΥ.

Η κατάσταση είναι οριακή και δεν ξέρω ποιός αντέχει να δει το λουκέτο σε ζωτικές λειτουργίες του Νοσοκομείου.

7-3-2023

Γιώργος Βαρεμένος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας


Την ώρα που η Ελλάδα βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας έγκυρες πληροφορίες που δείχνουν ότι οι κυβερνώντες τίποτα δεν κατάλαβαν, τίποτα δεν διδάχθηκαν.
Λίγες μέρες μετά την παραίτηση της Διευθύντριας ΕΣΥ Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Βογιατζή, διαρρέει η πληροφορία ότι μετά την 20-3-2023 η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κλείνει, γιατί για 11 ημέρες, μέχρι το τέλος Μαρτίου, δεν θα έχει εφημεριακή κάλυψη ούτε από μόνιμο ούτε από ειδικευόμενο Παθολόγο!

Καθένας αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό για την ευρύτερη περιοχή Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου, για την υγεία χιλιάδων – οικονομικά αδύναμων – συντοπιτών μας.

Οι ευθύνες του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη και της κυβέρνησης συνολικά είναι τεράστιες. Έχουν προ πολλού αποφασίσει την κατάρρευση του ΕΣΥ και την παράδοση της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα. Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι από τα πρώτα θύματα αυτής της ανάλγητης πολιτικής.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
Αρκετά πια!

7-3-2023

Γρηγόρης Θεοδωράκης
πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης με αφορμή την είδηση ότι μετά τις 20 Μαρτίου η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κλείνει για 11 ημέρες καθώς μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν θα έχει εφημεριακή κάλυψη, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Η ελληνική κοινωνία σε κατάσταση σοκ βιώνει τα αποτελέσματα της απαξίωσης των δημόσιων υποδομών σε όλα τα επίπεδα με τεράστιο κόστος για τη ζωή και την υγεία των πολιτών.
Μόλις τρεις εβδομάδες πριν οι πολίτες του Μεσολογγίου είχαν δώσει μαζικά το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αλλά για ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι το αυτί των επιτελικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ιδρώνει ποτέ, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για την κραυγή αγωνίας των κατοίκων του νομού μας.
Η σημερινή είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι μετά τις 20 Μαρτίου η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κλείνει για 11 ημέρες και μέχρι το τέλος Μαρτίου, δεν θα έχει εφημεριακή κάλυψη ούτε από μόνιμο ούτε από ειδικευόμενο Παθολόγο, αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος της υγείας των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας.

Η συνεχιζόμενη ολιγωρία και αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας οδηγεί τα Δημόσια Νοσοκομεία του νομού μας σε πρωτοφανή εγκατάλειψη και οριστική διάλυση. Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Πλεύρης και η κ. Γκάγκα οφείλουν να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους διαφορετικά θα είναι υπόλογοι και προσωπικά για τον κίνδυνο στον οποίο θέτουν καθημερινά τη ζωή και την υγεία των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας.

Η ανοχή της κοινωνίας έχει τελειώσει. Από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα εισπράττει μόνο οργή και απαξίωση.

7-3-2023

Θάνος Μωραϊτης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΠΗΓΗ 
...
Νεότερη Παλαιότερη