Συμμετοχή της Γενικής Γραμματέα ΔΟΠΙΦ Κ. Γούλα στην Εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών


Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και

Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώ Γούλα, συμμετείχε χθες σε εκδήλωση Ηνωμένων Εθνών για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών (8η Μαρτίου), που διοργανώνεται από το UNWomen, στο πλαίσιο της εκπροσώπησης της Ελλάδος στην 67η Σύνοδο της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών (CSW).

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών είναι η ημέρα που μας υπενθυμίζει τους αγώνες όλων των γυναικών για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα και την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. Είναι η ημέρα που μας υπενθυμίζει την ανάγκη να πετύχουμε την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών για ένα πιο δίκαιο, βιώσιμο και ειρηνικό κόσμο. Στην 67η Σύνοδο της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών (CSW) αναδείχθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα ίσης συμμετοχής των γυναικών και των κοριτσιών και της ισότιμης πρόσβασής τους στην τεχνολογία, στην εκπροσώπηση και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η Γενική Γραμματέας συμμετείχε, επίσης, στην ανοικτή συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια, καθώς και στην Υπουργική Θεματική Συζήτηση  με θέμα “Good practices in addressing barriers to bridge the gender digital divide and promote education in the digital age for achieving gender equality”. Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ελλάδα, η Κολομβία και το International Media Support με θέμα “Media’s role in the implementation of the UNSCR1325” έγινε ειδική αναφορά από την κ. Γούλα στην ενίσχυση της ασφάλειας των γυναικών δημοσιογράφων μέσω και της Σύστασης από την Ελληνική Κυβέρνηση της Ομάδας Εργασίας Συντονισμού (Task Force) για τη Διασφάλιση της Προστασίας, της Ασφάλειας και της Ενίσχυσης της Θέσης των Δημοσιογράφων και άλλων Επαγγελματιών των Μέσων Ενημέρωσης. Η ομάδα αυτή αποτελεί την πρώτη Ομάδα Συντονισμού για το συγκεκριμένο που δημιούργησε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε και στην υπογραφή του μνημονίου για την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Επαγγελματιών των ΜΜΕ, που θα τελεί υπό την επιστημονική ευθύνη του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας, του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, η κα Γούλα δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τις αναγκαίες πολιτικές για να εξασφαλίσουμε την ανεμπόδιστη εκπλήρωση των στόχων των γυναικών και των κοριτσιών». ...
Νεότερη Παλαιότερη