Κιβωτός του Κόσμου: «Αόριστα κατηγορητήρια» – Τι αναφέρει στο υπόμνημά του ο πατήρ Αντώνιος

Αρνείται στις έγγραφες εξηγήσεις του όσα του αποδίδονται ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμουο οποίος είχε κληθεί ως

ύποπτος στις εισαγγελείς ανηλίκων για τη διάπραξη αδικημάτων που αφορούν μία κακουργηματικού βαθμού κατηγορία και μία σε βαθμό πλημμελήματος, σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Μέσω των συνηγόρων του, ο πατήρ Αντώνιος παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο κάνει λόγο για αόριστα «κατηγορητήρια» και «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση» με την οποία «επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Υποστηρίζει ότι «λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (σ.σ. τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη Κιβωτού , που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα.

Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!)». Στο υπόμνημα του ο ιερέας κατηγορεί μάλιστα τον «πρώτο και κύριο καταγγέλλοντα» για «μεθοδευμένη δράση» λέγοντας πως «εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του». «Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών» φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο πατήρ Αντώνιος είχε λάβει τρεις προθεσμίες για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση που αφορά στις καταγγελίες δυο φιλοξενούμενων αγοριών στη δομή αλλά και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Η κατηγορία της ασέλγειας που ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές αφορά στις καταγγελίες ενός 19 ετών σήμερα πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της Κιβωτού και ενός 15χρονου.

Ο πατήρ Αντώνιος, εκτός από τις καταγγελίες για σεξουαλικές πράξεις ελέγχεται και για κακοποιητικές και προσβλητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων στη δομή.

Εκτός του ιερέα ως ύποπτοι για πλημμεληματικού βαθμού κακοποιητικές συμπεριφορές ,το διάστημα 2020 έως και 2022, σε βάρος φιλοξενουμένων σε δομές του ΜΚΟ ελέγχονται και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού εκ των οποίων οι τρεις ήταν στην Αθήνα , οι δύο στον Βόλο και δύο στην Χίο.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά ΕΡΤ
ertnews.gr
...
Νεότερη Παλαιότερη