Ενημερωτική δράση για τον μυελό των οστών στο Θέρμο


Με την συνδρομή και υποστήριξη της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στην κεντρική πλατεία Θέρμου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ανταπόκριση από τους πολίτες, η δράση για την ενημέρωση αλλά και την λήψη δειγμάτων από εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η πρωτοβουλία συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Νομάδας Αγρινίου, τους Συλλόγους Εθελοντών και Δωρητών Οργάνων Σώματος και Εθελοντών Αιμοδοτών Θέρμου καθώς και το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή». Εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στον συντονισμό της δράσης συμμετείχε η αν. Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Αθηνά Σταμούλη.

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας, Μαρία Σαλμά σημειώνει πως «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, συνεχίζουν έμπρακτα να υποστηρίζουν δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, την προαγωγή θεμάτων υγείας αλλά και την προώθηση του εθελοντισμού. Στην περίπτωση της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, είναι αυτονόητη η σπουδαιότητα ανάληψης κάθε πρωτοβουλίας που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους πολίτες».
πηγη ...
Νεότερη Παλαιότερη