Άντριου Τέιτ: Ζητήθηκε η παράταση της κράτησής του για 30 ημέρες


Ο πρώην κικμπόξερ Άντριου Τέιτ κρατείται για βιασμό, λαθραία διακίνηση ανθρώπων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης – Oι εισαγγελείς κατά του

οργανωμένου εγκλήματος ζήτησαν αυτό να παραταθεί για 30 ημέρες. 

Ραγδείες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του διαβόητου influencer Άντριου Τέιτ αφού οι Ρουμάνοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα από δικαστήριο του Βουκουρεστίου να παρατείνει κατά 30 ημέρες την κράτηση του Άντριου Τέιτ, αφού η διχαστική αυτή διασημότητα του Ίντερνετ συνελήφθη ως ύποπτος για trafficking, βιασμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η σύλληψή του ήρθε μετά την διαδικτυακή του κόντρα με την ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ. Με σκοπό να την ειρωνευτεί ζήτησε από ένα άτομο εκτός οθόνης, να του δώσει μία πίτσα, αλλά τους υπενθυμίζει να μην ανακυκλώσουν το κουτί. Τα κουτιά είχαν ρουμανικό τύπο στα πλάγια και αυτό φανέρωσε την τοποθεσία του influencer και συνελήφθη από τις ρουμανικές αρχές.

Ο 36χρονος Τέιτ, πρώην επαγγελματίας κικμπόξερ, και ο αδελφός του, ο Τριστάν, τέθηκαν χθες, Πέμπτη, υπό κράτηση αρχικά για 24 ώρες μαζί με δύο Ρουμάνους υπόπτους, ανέφεραν σε δήλωσή τους εισαγγελείς της διεύθυνσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος αφού πραγματοποίησαν εφόδους σε ιδιοκτησίες των δύο υπόπτων στο Βουκουρέστι.

«Εισαγγελείς κατά του οργανωμένου εγκλήματος ζήτησαν από τον δικαστή δικαιωμάτων και ελευθεριών στο Δικαστήριο του Βουκουρεστίου να παραμείνουν υπό κράτηση οι τέσσερις ύποπτοι για 30 ημέρες», ανέφεραν σήμερα οι εισαγγελείς.

Φυσικά η Γκρέτα δεν άφησε τη σύλληψή του να περάσει ασχολίαστη. Έγραψε στο Twitter: «Αυτά παθαίνεις όταν δεν ανακυκλώνεις τα κουτιά της πίτσας.»

Οι δύο αδελφοί αρνήθηκαν να σχολιάσουν χθες, όμως ο δικηγόρος τους επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται υπό κράτηση. Εισαγγελείς είπαν πως σε βάρος των αδελφών Τέιτ διεξαγόταν έρευνα από τον Απρίλιο.

«Οι τέσσερις ύποπτοι … φαίνεται πως συνέστησαν μια εγκληματική οργάνωση με στόχο να στρατολογούν, να στεγάζουν και να εκμεταλλεύονται γυναίκες εξαναγκάζοντάς τις να δημιουργούν πορνογραφικό περιεχόμενο που μπορούσε κανείς να δει σε εξειδικευμένους ιστοτόπους έναντι χρημάτων», ανέφεραν οι εισαγγελείς σε δήλωσή τους αργά χθες.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι βρήκαν έξι γυναίκες τις οποίες είχαν εκμεταλλευθεί σεξουαλικά οι ύποπτοι.

Ο Τέιτ έγινε γνωστός με μισογυνίκα σχόλια και λόγους μίσους. Έχει πει πως οι γυναίκες που βιάζονται είναι εν μέρει υπεύθυνες για το βιασμό τους και πως ανήκουν σε άνδρες.

Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, απέκλεισαν τον Τέιτ, όμως ο λογαριασμός του στο Twitter επανενεργοποιήθηκε το Νοέμβριο, αφού η πλατφόρμα εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ. Σε ένα από τα μηνύματά του στο Twitter μετά την επιστροφή του στην πλατφόρμα, έγραψε ότι πηγαίνει στην Καλιφόρνια για να πει στον Μασκ ότι είναι «θρύλος».

Ο Τέιτ φαίνεται πως έχει στείλει σήμερα ένα μήνυμα μέσω του Twitter, πράγμα που σημαίνει ότι στη διάρκεια της κράτησής του έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό του και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ είχε καλέσει, μέσω του Twitter, αυτόν τον Βρετανό υπήκοο να βρει κάτι να ασχοληθεί, αφού εκείνος της είχε πει πως έχει στην ιδιοκτησία του 33 αυτοκίνητα με «τεράστιες εκπομπές ρύπων».

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη