Τζιτζικώστας: «Αστειότητες οι δικαιολογίες των Τούρκων»

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας με δηλώσεις του αναφέρεται στην απαράδεκτο συμπεριφορά των τουρκικών αρχών εις βάρος του, στο αεροδρόμιο της

Κωνσταντινούπολης.

«Εμείς, ως περιφέρειες και ως δήμοι, είμαστε εδώ για να λειτουργούμε ως γέφυρες μεταξύ των λαών. Να χτίζουμε συνεργασίες, προς όφελος των πολιτών».

Αυτή ήταν μεταξύ άλλων, μια δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αποστόλου Τζιτζικώστα, που περιγράφει το οξύμωρο σχήμα της καταχρηστικής κράτησής του από τις τουρκικές αρχές κατά τη διάρκεια της χθεσινής (5/11) ημέρας.

Θυμίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης μετέβη στη Σμύρνη προκειμένου να προεδρεύσει στη σύνοδο της ευρωμεσογειακής επιτροπής ARNEM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, με την ιδιότητά του ως Α’ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

«Αστειότητες» οι ισχυρισμοί των τουρκικών αρχών

Έγινε ωστόσο γνωστό πως, η είσοδός του στην Τουρκία απαγορεύθηκε με τη δικαιολογία του τεχνικού προβλήματος, με τον ίδιο να σχολιάζει με δήλωσή του σήμερα από το γραφείο του σε δημοσιογράφους πως «αυτά είναι αστειότητες. Οι τουρκικές αρχές, ήλεγξαν την ταυτότητά μου, το διαβατήριό μου αλλά και όλα μου τα διπλωματικά, ευρωπαϊκά έγγραφα».

Πηγή... ...
Νεότερη Παλαιότερη