Ν.Κορέα:Ανθρακωρύχοι επέζησαν 9 μέρες κάτω απο τη Γη, τρώγοντας…καφέ

Δύο ανθρακωρύχοι στη Νότια Κορέα κατάφεραν να επιζήσουν επί εννέα ημέρες, τρώγοντας σκόνη στιγμιαίου καφέ, ενώ έπιναν νερό από το ταβάνι.

«Θαυματουργή» διάσωση στη Νότια Κορέα. Δύο ανθρακωρύχοι επέζησαν επί εννέα ημέρες με σκόνη στιγμιαίου καφέ και νερό που έπεφτε από την οροφή ενός φρεατίου που κατέρρευσε, καθώς περίμεναν να τους σώσουν.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 62 και 56 ετών, ανασύρθηκαν με ασφάλεια το βράδυ της Παρασκευής από ένα ορυχείο ψευδαργύρου στην πόλη Bonghwa. Είχαν καθηλωθεί εκεί αφού ένας σωρός χώματος έπεσε και έκλεισε την είσοδο του φρεατίου περίπου 190 μέτρα, κάτω από την επιφάνεια στις 26 Οκτωβρίου.

Ο γιατρός που περιέθαλψε τους ανθρακωρύχους στο νοσοκομείο, είπε ότι ήταν και οι δύο σε αρκετά καλή κατάσταση αν και αρχικά δήλωσαν ότι υπέφεραν από υποθερμία και μυϊκούς πόνους. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Οι δύο ανθρακωρύχοι μοιράστηκαν…30 μπαστουνάκια στιγμιαίου καφέ, ήπιαν νερό που έτρεχε μέσα στο φρεάτιο και άναψαν φωτιά για να επιβιώσουν ενώ ήταν παγιδευμένοι κάτω από τη γη.

«Έχω πολλά πράγματα να πω στον πατέρα μου, επομένως τα έγραφα σε ένα σημειωματάριο τις τελευταίες 10 ημέρες», είπε ο Park Geun-hyung, γιος ενός εκ των διασωθέντων. «Τώρα θέλω να περάσω λίγο χρόνο με τον πατέρα μου για να του πω τι θέλω να πω και να ακούσω όλα όσα θέλω να ακούσω από αυτόν».

Ο πρόεδρος Γιουν ΣουΚ Γεόλ χαρακτήρισε τη διάσωσή τους «θαυματουργή» και «συγκινητική». Σε επιστολές που εστάλησαν στους ανθρακωρύχους, φέρεται να είπε ότι το ζευγάρι έχει δώσει «νέα ελπίδα στη Δημοκρατία της Νότιας Κορέας, η οποία έχει πληγεί από τη θλίψη», ανέφερε το γραφείο του την Κυριακή, σε μια προφανή αναφορά στην τραγωδία του Halloween που είχε ως αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν 156 άνθρωποι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πηγή...

...
Νεότερη Παλαιότερη