Κουτσούμπας: Αναγκαία η ενίσχυση της ΠΦΥ και των Κέντρων Υγείας

Ολόπλευρη ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με δημιουργία υποδομών και στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ζήτησε ο

 γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας, την Παρασκευή (04/11/2022).

Ο κ. Κουτσούμπας παραβρέθηκε στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας, στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Συναντήθηκε με τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας, Αντώνη Χαραλαμπίδη και συνομίλησε με υγειονομικούς και εργαζόμενους.

«Σήμερα, σε μια περίοδο που είναι περισσότερο από αναγκαία η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας, δυστυχώς γίνεται ακριβώς το αντίθετο, απαξιώνονται συνεχώς. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, σε μια μεγάλη κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας, εδώ στη Νέα Ιωνία, που καλύπτει έναν μεγάλο χώρο εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων, όχι μόνο της Νέας Ιωνίας, αλλά και του Ηρακλείου και των γύρω περιοχών. Χρειάζεται άμεσα, με ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους, της περιφέρειας και των δήμων, να επιλυθεί το πρόβλημα της στέγασης, είτε μένοντας σε αυτό το κτήριο και αναβαθμίζοντάς το είτε να βρεθεί άλλο κτήριο, ταυτόχρονα με τη δημιουργία υποδομών, στελέχωση με κατάλληλα μέσα και βεβαίως την ενίσχυση με πολύ περισσότερο εξειδικευμένο επιστημονικό ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, άλλο βοηθητικό προσωπικό, αλλά και με τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, που για πολλά χρόνια βρίσκονται όμηροι των συμβάσεων ή της επικουρικής εργασίας» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αυτά είναι ορισμένα από τα ζητήματα που το ΚΚΕ θα παλέψει, θα πιέσει και μέσα στη Βουλή με ερωτήσεις, με αναφορές, με παρεμβάσεις και βεβαίως στους δρόμους του αγώνα, έξω από το υπουργείο Υγείας, έξω από το υπουργείο Εργασίας, έξω από τους δήμους και τις περιφέρειες, έτσι ώστε να επιλυθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας, όλων των Κέντρων Υγείας, αλλά και των εργαζομένων εδώ, των κατοίκων της περιοχής», είπε, τέλος, ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή... ...
Νεότερη Παλαιότερη