Παράβαση με ώρα… λήξης: «Τσουχτερά» πρόστιμα σε όσους παρκάρουν παράνομα

Συγκεκριμένα, ο νέος ΚΟΚ φέρνει «τσουχτερά» διοικητικά πρόστιμα σε όσους αφήνουν τα αυτοκίνητά τους… όπου βρουν. Η παράνομη στάθμευση είναι μια από τις παραβάσεις που τιμωρούνται πλέον αυστηρά.

Ο οδηγός λαμβάνει πρόστιμο και αν η παράνομη στάθμευση συνεχίζεται και πέραν των 3 ωρών από τη βεβαίωση της παράβασης, τότε βεβαιώνεται νέο πρόστιμο. Για παράδειγμα, αν κάποιος λάβει πρόστιμο 80 ευρώ για παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμιο και έχουν παρέλθει 3 ώρες δίχως να έχει απομακρύνει το αυτοκίνητό του, τότε, σε τυχόν νέο έλεγχο της Τροχαίας, θα βεβαιωθεί εις βάρος του νέο πρόστιμο. Επομένως, ο συνολικός «λογαριασμός» θα ανέλθει σε 160 ευρώ.

Αν παρέλθει και δεύτερο τρίωρο, τότε θα γίνει η μεταφορά του οχήματος, εκτός αν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, οπότε η μεταφορά θα γίνει αμέσως.

Σε γενικές γραμμές η παράνομη στάση και στάθμευση επισύρει πρόστιμο που κυμαίνεται από τα 40 έως τα 150 ευρώ, ενώ ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης μπορεί να οδηγήσει σε αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των πινακίδων κυκλοφορίας για διάστημα 10 ημερών.

Ακόμα πιο αυστηρές είναι οι συνέπειες για όσους παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία ή σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις ατόμων με αναπηρία, με τον ΚΟΚ να προβλέπει επί τόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των πινακίδων κυκλοφορίας, από το βεβαιούντα την παράβαση, για 60 ημέρες.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη