Άγαλμα της Ελευθερίας: Ανοίγει ξανά για το κοινό το στέμμα

Άγαλμα της Ελευθερίας: Μετά από δύο χρόνια που ήταν κλειστό λόγω πανδημίας το στέμμα στην κορυφή θα υποδέχεται και πάλι το κοινό

Ανοιχτό για το κοινό θα είναι και πάλι το στέμμα του Αγάλματος της Ελευθερίας μετά από δύο χρόνια που δεν επιτρέπονταν επισκέπτες λόγω κορονοϊού.

Για πάνω από δυόμισι χρόνια στο στέμμα δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση του κοινού, παρόλο που άλλα τμήματα του Αγάλματος σταδιακά άρχισαν να ανοίγουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σύμφωνα με το CNN.

Σύμφωνα με τον Τζέρι Γουίλις, εκπρόσωπο του μνημείου και του νησιού Έλις η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου που διαχειρίζεται το μνημείο επιδίωκε την επαναλειτουργία του στέμματος στα τέλη Οκτωβρίου για να γιορτάσει την 136η επέτειο από την τοποθέτηση του αγάλματος το 1886.

Ο σχεδιασμός έλεγε πως πρώτα θα εξοικειωνόταν το νέο προσωπικό με τα εξειδικευμένα πρωτόκολλα ασφαλείας που ισχύουν για το στέμμα και θα ολοκληρωνόταν και διαδικασία εκπαίδευσής του μαζί με βετεράνους ξεναγούς, ωστόσο όπως δήλωσε ο Γουίλις κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

«Ο κόσμος ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος με τα νέα», είπε ο Γουίλις στις δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNN, τονίζοντας πως η δημόσια ζήτηση για την πρόσβαση στο στέμμα υπήρχε πάντα και οι υπεύθυνοι του πάρκου ήλπιζαν να την επιτρέψουν ξανά έστω και για λίγο, αλλά αρκετοί παράγοντες εμπόδισαν το συγκεκριμένο βήμα.

Σε ερώτηση για το εάν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος για την καθυστέρηση της επαναλειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος ο Γουίλις ανέφερε πως μία σειρά παραγόντων που πίεζαν αρκετά το χρονοδιάγραμμα, όπως η άρση των περιορισμών για την πανδημία αλλά και οι εξαιρετικά λίγες προσλήψεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

«Έπρεπε να προσλάβουμε ανθρώπους και να τους φέρουμε γρήγορα για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις λειτουργίες του στέμματος», κατέληξε.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη