Γιατροί: Την Κυριακή και τη Δευτέρα οι εκλογές για τους Ιατρικούς Συλλόγους


Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι γιατροί από τους 68.800 που υπάρχουν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις στους Συλλόγους τους

Στις κάλπες καλούνται την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου οι γιατροί όλης της χώρας προκειμένου να εκλέξουν νέους εκπροσώπους για τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Συνολικά στη χώρα δραστηριοποιούνται περίπου 68.800 γιατροί, ελευθερο-επαγγελματίες και του δημοσίου συστήματος υγείας, αλλά δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις στους Συλλόγους τους.

Σε όλη τη χώρα η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μόνο την Κυριακή, με εξαίρεση τις μεγάλες πόλεις όπου θα διεξαχθεί και τη Δευτέρα εξαιτίας του αριθμού των μελών του Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς της χώρας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ώστε ο κλάδος ενωμένος να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημειώνει σε δήλωσή του: «Και σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει όλοι οι ιατροί να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας. Το εκλογικό δικαίωμα δεν είναι απλά υποχρέωση αλλά ανάγκη, ώστε μέσα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε για το επάγγελμά μας, να έχει φωνή το επιστημονικό προσωπικό της χώρας. Στις νέες αρχαιρεσίες θα πρέπει να δοθεί φωνή και σε νέους γιατρούς, καθώς αποτελούν την επόμενη γενιά της ιατρικής μας κοινότητας που θα διατυπώσουν όλες τις ανάγκες της σύγχρονης ιατρικής».

Οι εκλογές σε αριθμούς

Συνολικά υπάρχουν 60 Ιατρικοί Σύλλογοι στη χώρα.Σε 15 Ιατρικούς Συλλόγους ο υποψήφιος Πρόεδρος διεκδικεί για 1η φορά τη θέση και σε 19 Ιατρικούς Συλλόγους ο υποψήφιος Πρόεδρος διεκδικεί επανεκλογή για 2η φορά.

Επίσης, υπάρχουν Ιατρικοί Σύλλογοι που θα πραγματοποιήσουν τις αρχαιρεσίες με ηλεκτρονική διαδικασία όπως είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν και Σύλλογοι όπως στις Κυκλάδες όπου θα γίνουν αρχαιρεσίες και με επιστολική ψήφο.

Στις κάλπες θα υπάρχουν 4 ψηφοδέλτια:

-Για εκλογή του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου

-Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο

-Για εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ

-Για την εξελεγκτική επιτροπή.

ΠΗΓΗ

Νεότερη Παλαιότερη