Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Συνεδρίασε  χθες Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με θέματα συζήτησης τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2022 και τον σχεδιασμό δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό εν όψη χειμερινής περιόδου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από τα τακτικά μέλη του Σ.Ο.Π.Π. και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την συνεργασία και τον συντονισμό των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση επικίνδυνων φαινομένων που πιθανά προκύψουν από την εκδήλωση έντονων ή ακραίων καιρικών φαινομένων. Όπως επισημάνθηκε, η συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων όπως οι Δήμοι, οι Δ/νσεις Αστυνομίας, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες κ.α. με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας είναι άμεση κι αποτελεσματική.

Την συνεδρίαση συντόνισαν, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, Νικ. Γυφτάκης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Π.Π. Π.Ε. Αιτωλ/νίας, Νικ. Νικολόπουλος ενώ συμμετείχαν οι Δήμαρχοι, Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος και Θέρμου, Σπ. Κωνσταντάρας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλ/νίας, Χ. Παλουκτσόγλου, οι Διοικητές Π.Υ. Μεσολογγίου, Π. Στούμπος και Ναυπάκτου, Αθ. Χριστοβασίλης, ο εκπ/πος της Π.Υ. Αγρινίου, Θ. Αποστόλου, ο Διευθυντής Αστυνομίας Αιτωλίας,Κ. Κακούσης και ο εκ/πος Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας,Κ. Σπυρόπουλος, ο εκ/πος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, Νικ. Σουλελές, η Λιμενάρχης Μεσολογγίου,Κ. Σκανδάλου, οι Αντιδήμαρχοι, Ι.Π. Μεσολογγίου, Νικ. Καραπάνος, Αγρινίου, Δημ. Σκορδόπουλος και Ναυπακτίας, Θ. Κοτρωνιάς, ο εκπ./πος ΣΟΠΠ του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Γ. Κοντογιάννης, εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Δ. Τσιρόγλου και ο υπηρεσιακός εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμφιλοχίας, Γ. Χούτας.

Παρευρέθηκαν επίσης ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου, Ι.Π. Μεσολογγίου,Χαρ. Κιρκινέζος και εκ μέρους της Δ.Ε.Υ.Α. Μεσολογγίου,ο Επαμ. Πανάς.... ...
Νεότερη Παλαιότερη