Aντζελίνα Τζολί-Μπραντ Πιτ: Στα άκρα η κόντρα για το οινοποιείο στη Γαλλία – Τα «σταφύλια της οργής»

Η διαμάχη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί για ένα οινοποιείο που είχαν αποκτήσει από κοινού ως ζευγάρι στη

νότια Γαλλία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις

Η Αντζελίνα Τζολί κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της Μπραντ Πιτ ότι πήρε το οινοποιείο από την ηθοποιό «σε αντίποινα» για το διαζύγιο, σε μία κόντρα που εντείνεται διαρκώς ανάμεσα στους δύο λαμπερούς «πρώην».

Μια εταιρεία που ιδρύθηκε από την Τζολί κατέθεσε αγωγή ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του πρώην συζύγου της ισχυριζόμενη ότι αυτός και μια συμμορία «κολλητών» ξεκίνησαν μια ύπουλη εκστρατεία για να «πάρουν τον έλεγχο» του γαλλικού οινοποιείου που αγόρασαν ως ζευγάρι «σε αντίποινα για τις διαδικασίες διαζυγίου και επιμέλειας» και να «διασφαλίσουν οτι η Τζολί δεν θα έβλεπε ποτέ ούτε μία δεκάρα» από τα τεράστια κέρδη του

Το φημισμένο οινοποιείο στη νότια ΓαλλίαΑΡ

Η αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι ο Πιτ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το μεγάλο οικονομικό μερίδιο της Τζολί στο οινοποιείο για να την αναγκάσει να υπογράψει μια «ρήτρα σιωπής» που θα την απέτρεπε από το να συζητήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στο διαζύγιό τους και ότι ο Πιτ σπατάλησε εκατομμύρια από τα χρήματα της εταιρείας σε «εργα ματαιοδοξίας», όπως μία πισίνα ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη στο Λος Άντζελες αναφέρουν ότι αφού το ζευγάρι αγόρασε το κτήμα των 1.300 στρεμμάτων στη Νότια Γαλλία το 2008, επένδυσε από κοινού δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να το βελτιώσει. Η αγωγή λέει ότι η Τζολί και ο Πιτ κατείχαν το 50% ο καθένας μέσω ενός περίπλοκου ιστού εταιρειών χαρτοφυλακίου και ότι «μεγάλο μέρος του προσωπικού πλούτου της ηθοποιού» ήταν δεμένο στο οινοποιείο.

Λέει ότι το ζευγάρι είχε συμφωνήσει ότι η ηθοποιός του “Malificent” θα επέβλεπε τα ανθρωπιστικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Jolie-Pitt, ενώ «η επίβλεψη της επένδυσης του ζευγαριού στο Chateau Miraval είχε αφεθεί στα χέρια του Πιτ»

To λαμπερό πρώην ζεύγος

Οι εφημερίδες ισχυρίζονται ότι ενώ το οινοποιείο κέρδισε βραβεία και έγινε ένα εξαιρετικά πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο υπό την ιδιοκτησία τους «δεν ήταν όλα καλά», προσθέτοντας, ότι «ο Πιτ ανέπτυξε ένα δημοσίως αναγνωρισμένο πρόβλημα κατάχρησης αλκοόλ». Θυμίζουν επίσης τον περιβόητο καυγά σε μια ιδιωτική πτήση το 2016, λέγοντας ότι «μετά από ένα σοβαρό και διεθνώς δημοσιοποιημένο περιστατικό μεταξύ του Πιτ, της Τζολί και των παιδιών του ζευγαριού, η ηθοποιός υπέβαλε αίτηση διαζυγίου».

Η μήνυση ασκήθηκε από τη Nouvel, την εταιρεία που ίδρυσε η Τζολί για να διατηρήσει το μερίδιό της στο οινοποιείο, το οποίο πούλησε πρόσφατα στον γίγαντα ποτών Stoli. Προσθέτει, «σε αντίποινα για τις διαδικασίες διαζυγίου και επιμέλειας, ο Πιτ ξεκίνησε μια πολυετή εκστρατεία για να καταλάβει τον έλεγχο του Chateau Miraval και να οικειοποιηθεί τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας προς όφελός του και των δικών του εταιρειών και φίλων του. Ορίζοντας τον εαυτό του νόμιμο ιδιοκτήτη του Chateau Miraval, οι δίδυμοι στόχοι του ήταν να σφετεριστεί την αξία της εταιρείας της Τζολί και να αποκτήσει την αποκλειστική ιδιοκτησία του Chateau Miraval»

Τα έγγραφα υποστηρίζουν ότι μετά την κατάθεση διαζυγίου, ο Πιτ απλώς λειτουργούσε το οινοποιείο χωρίς να συμβουλευτεί την Τζολί, ότι όταν προσπάθησε να πάρει πληροφορίες και περισσότερο έλεγχο, την «απέρριψε» και ότι προσπάθησε να «μπλοκάρει» την Τζολί απο κάθε τι που είχε να κάνει με τον πύργο.

Ισχυρίζεται επίσης ότι «κατάστρωσε και εκτέλεσε ένα σχέδιο για να μεταφέρει κρυφά περιουσιακά στοιχεία από το Chateau Miraval… σε εταιρείες που ανήκουν σε αυτόν και τους φίλους του, υποτιμώντας έτσι το συμφέρον της Τζολί. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο κτήμα το 2014, αλλά η Τζολί υπέβαλε αίτηση διαζυγίου δύο χρόνια αργότερα.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη