Σπείρα έκανε αγορές με πλαστά 50ευρα στη Ναύπακτο


 Η σπείρα εξαρθρώθηκε όταν συνελήφθη νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο ένας από τους Έλληνες, που φέρεται και ως εμπνευστής της παραχάραξης

Τουλάχιστον σε οκτώ

περίπτερα στη Ναύπακτο προσπάθησαν να κάνουν αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50 ευρώ δυο Έλληνες και μια αλλοδαπή, στο διάστημα από τις 22 Μαρτίου ως το περασμένο Σάββατο και σε τέσσερα από αυτά κατάφεραν να ξεγελάσουν τους περιπτερούχους.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε όταν συνελήφθη νωρίς το πρωί του Σαββάτου από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ο ένας από τους Έλληνες, που φέρεται και ως εμπνευστής της παραχάραξης. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του έξι χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 50 ευρώ, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν ίδιους σειριακούς αριθμούς και εμφανή ίχνη παραχάραξης και κατασχέθηκαν.

Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο δράστης κατά περίπτωση μαζί με τους δύο συνεργούς του είχαν "σπρώξει" σε περίπτερα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και των 20 ευρώ, αγοράζοντας είδη μικρής αξίας και εισπράττοντας τα ρέστα. Στην κατοχή του συλληφθέντα, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και του ασκήθηκε δίωξη για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος, κατασχέθηκαν 340 ευρώ προερχόμενα από ρέστα και το αυτοκίνητο του. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και το ζευγάρι των συνεργών του.

protothema.gr

Νεότερη Παλαιότερη