Άσκηση θαλάσσιας αντιρύπανσης στον Αστακό.


 Σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο εφαρμογής του Π.Δ.11/02 «Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες», το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου συνδιοργάνωσε με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, την τακτική διετή άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στον λιμένα Αστακού, η οποία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Πολύζος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού κ. Αρετή Γριτσίπη, ο Πρόεδρος Δ.Λ.Τ. Ξηρομέρου κ. Απόστολος Ντίνος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Αιτ/νίας κ. Βασιλική Γαλούνη και από την εταιρεία AVRAMAR οι κ.κ. Τζαμαλής και Γρίβας.
Στην άσκηση συμμετείχαν εργαζόμενοι του Δήμου Ξηρομέρου, καθώς και οι εθελοντές αλιείς Κουνάδης - Παρέντης Κωνσταντίνος και Χαράλαμπος, με το επαγγελματικό αλιευτικό τους σκάφος «Τα Δύο Αδέλφια» Ν.Μ. 43.
Την άσκηση συντόνιζε δια θαλάσσης το ΠΛΣ 1011 του Λ/Χ Μεσολογγίου και από ξηράς προσωπικό του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και του Β’ Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλίου με επικεφαλής την Λιμενάρχη Μεσολογγίου Υποπλοίαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κυριακή Σκανδάλου.
Νεότερη Παλαιότερη