Χαλίκι : ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΟΥ

                                       ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ


Στην Τοπική Κοινότητα Χαλικίου συμπεριλαμβάνονται οι εξής οικισμοί:

Χαλίκι

Δάφνη

Λαδικού

Νεροσύρτης

Το Χαλίκι (Τοπική Κοινότητα Χαλικίου), ανήκει στον δήμο ΘΕΡΜΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.


Η επίσημη ονομασία είναι “το Χαλίκιον”. Έδρα του δήμου είναι το Θέρμο και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.


Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Χαλίκι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Χαλικίου, του πρώην Δήμου ΘΕΡΜΟΥ του Νομού ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.


Το Χαλίκι μέχρι το 1928 ονομαζόταν Δερίκοβο ή Ντερίκοβα. Μέχρι το 1931 υπαγόταν στην κοινότητα Μπερίκο (σημερινό Δρυμώνα). Είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά του Δήμου Θέρμου χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μέτρων.


Το Χαλίκι έχει υψόμετρο 1042 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,6929129591 και γεωγραφικό μήκος 21,6460443521.

Δήμος ΘΕΡΜΟΥ  

 θερμο τριχωνιδος θερμο δημος θερμου χωρια θερμο χαρτης θέρμο αιτωλοακαρνανίας νεα θέρμο αιτωλοακαρνανίας εκδηλωσεις φωτογραφιες Τι να δω στο θερμο

Νεότερη Παλαιότερη