Μήπως νιώθεις πολύ κουρασμένη; Αυτό το ρόφημα θα σε τονώσει στην στιγμή

Αν είσαι κι εσύ λάτρης του καφέ και έχει χρειαστεί σε κάποια φάση να...

τον κόψεις - ακόμα και να τον ελαττώσεις- θα ξέρεις ότι τα συμπτώματα της στέρησης είναι κάτι παραπάνω από ενοχλητικά (πονοκέφαλος, νεύρα, αδυναμία συγκέντρωσης). Οι
επιστήμονες έχουν πολλές φορές στο παρελθόν υποστηρίξει ότι μια κούπα καφέ είναι σε θέση να μας φτιάξει τη διάθεση, χωρίς όμως να είναι σίγουροι μέχρι σήμερα γιατί συμβαίνει αυτό. Τώρα μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε Πορτογάλους, Αμερικανούς και Βραζιλιάνους ερευνητές επιβεβαιώνει την θετική επίδραση του καφέ στη διάθεση μας. Οι ερευνητές χορήγησαν σε ποντίκια δόσεις καφεΐνης και διαπιστώθηκε ότι μετά την κατανάλωσή της οι αντιδράσεις τους σε στρεσογόνα ερεθίσματα ήταν πιο ήπιες σε σύγκριση με ποντίκια που δεν είχαν καταναλώσει καφεΐνη.

 Πού οφείλεται αυτό; Καθώς η καφεΐνη αποτρεπεί την υπνηλία, παράλληλα εμποδίζει τον οργανισμό να αντιδράσει στο στρες, με αποτέλεσμα την καλύτερη διάθεση, τη βελτιωμένη λειτουργία της μνήμης και τις αυξημένες αντιστάσεις απέναντι στην κατάθλιψη. Την ίδια στιγμή βέβαια οι ειδικοί εξηγούν ότι θα προχωρήσουν σε περισσότερες δοκιμές και σε ανθρώπους προκειμένου να επιβεβαιώσουν πως η καφεΐνη έχει τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες και στον δικό μας οργανισμό.

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη