Για να μην σας “ρίξει στο κρεβάτι” το κρυολόγημα

Αν δεν θέλετε να πέσετε στο κρεβάτι... δίχως λόγο και αιτία, θα πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Έτσι

μαζέψαμε όλα τα πρακτικά tips που θα θωρακίσουν το ανοσοποιητικό μας και σας τα παρουσιάζουμε.
Παράλληλα, όμως, σημαντικό είναι να αποφεύγουμε και όλα όσα το υπονομεύουν.

 1. Φροντίζουμε να μην έχουμε μικροτραυματισμούς, που αποτελούν πιθανές πύλες εισόδου μικροβίων. 

2. Βράζουμε λαχανικά 

3. Αερίζουμε τον χώρο μας, ανοίγοντας τα παράθυρα όσο περισσότερο μπορούμε. Έτσι, κρατάμε τους πνεύμονές μας υγιείς. 

4. Αποφεύγουμε τα κακά λιπαρά, τα γλυκά και το αλκοόλ 

5. Δεν αποκλείουμε το κρέας. Μας δίνει σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που μας προσφέρουν ενέργεια και ενισχύουν την άμυνά μας. Φροντίζουμε όμως όσο γίνεται να προτιμάμε το άπαχο. 

6. Αποφεύγουμε τα αντιβιοτικά. Κάθε φορά που αρρωσταίνουμε θα πρέπει να θυμόμαστε το εξής: Οι ιοί δεν σκοτώνονται με την αντιβίωση. 

7. Στοχεύουμε στα αντιοξειδωτικά. Αποτελούν «κλειδί» για την αποφυγή σοβαρών ασθενειών, καθώς και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας, επειδή αδρανοποιούν τις ελεύθερες ρίζες που εισέρχονται στον οργανισμό ή παράγονται σε αυτόν και οι οποίες καθιστούν τα κύτταρα πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις και ιώσεις.

 8. Τρώμε ψάρια 

9. Προσθέτουμε στο γάλα μας, το γιαούρτι μας, τις σαλάτες μας ένα κουταλάκι goji berries ή/και cranberries -φρέσκα ή αποξηραμένα- για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας. 

10. Με τη δύναμη των μελισσών. Ο βασιλικός πολτός και η γύρη έχουν πολλές αξιοσημείωτες ιδιότητες, που τονώνουν και δίνουν ενέργεια στον οργανισμό. 11. Συνοδεύουμε το γεύμα μας με πράσινες σαλάτες. 

12. Σκόρδο-κρεμμύδι. Το σκόρδο είναι το σημαντικότερο από τα δύο, χάρη στη διάσημη αλισίνη που περιέχει, που καταπολεμά τα μικρόβια και τους μύκητες.

 13. Προσέχουμε το βάρος μας. Έχει αποδειχτεί ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι αρρωσταίνουν πιο συχνά -και πιθανώς πιο βαριά- ακριβώς εξαιτίας των παραπανίσιων κιλών τους. 

14. Κλείνουμε ραντεβού για μασάζ. Σύμφωνα με έρευνες, ακόμα και το πιο ήπιο μασάζ (κάτι δηλαδή παραπάνω από ένα χάδι) προκαλεί βιολογικές αλλαγές, μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης και αυξάνει την άμυνά μας. 

15. Πίνουμε αφεψήματα που τονώνουν το ανοσοποιητικό (αλλά πρέπει να τα αποφεύγουμε όταν έχουμε πρόβλημα υπέρτασης) 

16. Σκεφτόμαστε θετικά 17. Τρώμε μανιτάρια. Έρευνες δείχνουν ότι μας δίνουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών και ενισχύουν την άμυνά μας. 

18. Κοιμόμαστε αρκετά 

19. Χαλαρώνουμε. Με όποιον τρόπο μπορούμε ο καθένας, είτε διαβάζοντας, είτε βλέποντας μία ωραία ταινία, είτε ακούγοντας μουσική, είτε κάνοντας ένα σπορ, είτε βγαίνοντας με τους φίλους μας, είτε πηγαίνοντας μία βόλτα. Ό,τι απελευθερώνει ενδορφίνες -τις «ουσίες της χαράς»-, ενισχύει το ανοσοποιητικό. 

20. Επιλέγουμε προβιοτικά (π.χ. παραδοσιακό γιαούρτι με πέτσα ή κάποιο ειδικό συμπλήρωμα) 

21. Αποφεύγουμε τα πλαστικά. Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά στων οποίων το αίμα κυκλοφορούν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τοξικών ουσιών (π.χ. PFCs), που συχνά προέρχονται από τα πλαστικά -κυρίως όταν αυτά έρχονται σε επαφή με ζεστό ή/και λιπαρό περιεχόμενο-, έχουν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. 
22. Υποκύπτουμε στον πειρασμό της σοκολάτας και του κρασιού

 23. Αφήνουμε τα απορρυπαντικά στην άκρη 
24. Παίζουμε άμυνα ομοιοπαθητικά. Η ομοιοπαθητική μπορεί να μας βοηθήσει να ενισχύσουμε την άμυνά μας, τόσο τη δική μας όσο και των παιδιών μας.

 25. Τα πολύ δυνατά: Το ιπποφαές και η σπιρουλίνα. Το ιπποφαές μπορούμε να το βρούμε σε σιρόπι ή κάψουλες, καθώς και να καταναλώσουμε τον αποξηραμένο καρπό του.Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη