Τα φυτά στο γραφείο αυξάνουν την παραγωγικότητα

Όσο πιο «πράσινο» είναι ένα γραφείο χάρη στα φυτά τόσο πιο ικανοποιημένοι και παραγωγικοί είναι όσοι εργάζονται σε αυτό, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι όταν ένα «γυμνό» γραφείο
εμπλουτίζεται με διάφορα φυτά, η παραγωγικότητα αυξάνει έως 15%. Οι ερευνητές ψυχολόγοι των βρετανικών πανεπιστημίων του Κάρντιφ και του Έξετερ, του ολλανδικού πανεπιστημίου του Γκρόνιγκεν και του αυστραλιανού πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, με επικεφαλής την Μάρλον Νιουβενχούις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εφαρμοσμένης πειραματικής ψυχολογίας «Journal of Experimental Psychology: Applied», συνέκριναν γραφεία με και χωρίς φυτά, όσον αφορά στην επίπτωσή τους στην ικανότητα συγκέντρωσης των εργαζομένων, στην ικανοποίηση από τη δουλειά τους και στο επίπεδό παραγωγικότητάς τους. 

Τα γραφεία με φυτά υπερτερούν σε όλους αυτούς τους παράγοντες. Το όφελος από τα φυτά είναι μακροπρόθεσμο και, σύμφωνα με τους ερευνητές, αναιρεί την έως τώρα πεποίθηση ότι ένα λιτό και «γυμνό» γραφείο, χωρίς φυτά και άλλη διακόσμηση, είναι πιο ευνοϊκό για την παραγωγικότητα. Το «πράσινο» γραφείο ενθαρρύνει ποικιλοτρόπως (σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά) τους εργαζόμενους να συνδεθούν με το αντικείμενο και τον χώρο της εργασίας τους.

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη