6 πράγματα που ενισχύουν την πολύτιμη σχέση πατέρα-κόρης...

Η σχέση του πατέρα με την κόρη είναι πολύ ιδιαίτερη...

Μπορεί τα παιδιά ανεξάρτητα από το φύλο τους να είναι ευλογία, όμως κάθε άντρας που μαθαίνει ότι θα αποκτήσει κόρη χαίρεται λίγο παραπάνω. Τις κακομαθαίνουν, τους κάνουν όλα τα χατίρια και είναι έτοιμοι να επιτεθούν σε
όποιον πειράξει τις κόρες τους! Όσο τέλεια κι αν είναι η σχέση σας, υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όσον αφορά στην ανατροφή των κοριτσιών σας: 1. Θέλει να την αγαπάτε.

Περισσότερο από τα υλικά αντικείμενα που της αγοράζετε ή από τις αξίες της ζωής που της διδάσκετε, η κόρη σας θέλει να νιώθει την αγάπη σας. Θα σας απογοητεύσει, θα κάνει τεράστια λάθη, ίσως μερικές φορές σας γυρίσει την πλάτη για κάποιο λόγο, όμως ποτέ μην την αφήσετε να αμφιβάλλει για την αγάπη σας. Κοιτάξτε την στα μάτια και πείτε της ότι την αγαπάτε. Πολλές φορές! 2. Έχετε επιρροή στο μελλοντικό της σύντροφο.

Όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται, το είδος του ανθρώπου που είστε για εκείνη έχει άμεσο αντίκτυπο στην επιλογή του μελλοντικού συζύγου της. Αν έχετε σωστή συμπεριφορά απέναντι σε εκείνη, είναι πιο πιθανό να θέλει να παντρευτεί κάποιον με τις δικές σας αρετές. 3. Βλέπει πώς συμπεριφέρεστε στη μαμά της.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την κόρη σας είναι να αγαπάτε τη μητέρα της. Είναι εύκολο το παιδί να αποτελέσει το επίκεντρο του κόσμου σας, με τις παιδικές δραστηριότητες να διαδέχονται η μία την άλλη, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να αγωνίζεστε εξίσου για τον γάμο σας και τις ανάγκες της συντρόφου σας. 4. Δημιουργείστε αναμνήσεις για εκείνη.

Γιορτάστε μαζί τα σημαντικά ορόσημα της ζωής της, αλλά μην παραμελείτε τα πιο ασήμαντα. Οι οικογενειακές κινηματογραφικές βραδιές, τα πρωινά γεύματα του Σαββάτου, οι κυριακάτικες βόλτες στο πάρκο αποτελούν πολύτιμες στιγμές για εκείνη. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό. Γεμίστε το συναισθηματικό κόσμο της κόρης σας με αναμνήσεις από τον μπαμπά της. 5. Δώστε το παρόν σε σημαντικές εκδηλώσεις.

Πολλοί άντρες παράλληλα με τον ρόλο του πατέρα πρέπει να δημιουργήσουν μια αξιόλογη επαγγελματική καριέρα. Αυτό πολλές φορές μπορεί να σας εμποδίσει να παρευρίσκεστε σε κάθε σημαντική εκδήλωση στην οποία συμμετέχει η κόρη σας. Όταν όμως το κάνετε, φροντίστε να είστε αφοσιωμένοι 100% και να την ενθαρρύνετε, ακόμα κι αν οι εκδηλώσεις μπαλέτου δεν είναι οι αγαπημένες σας! 6. Η εμφάνιση δεν είναι το παν!

Έχετε υποχρέωση να πείτε στην κόρη σας και στη συνέχεια να της το υπενθυμίσετε χιλιάδες φορές ότι αυτό που έχει σημασία και που θα την πάει μπροστά στη ζωή είναι η ψυχή της. Ο χαρακτήρας της, η καρδιά της και η συμπεριφορά της προς τους άλλους είναι πιο σημαντικά από την εξωτερική εμφάνιση. Τα κορίτσια δεν πρέπει να μεγαλώνουν με την πεποίθηση ότι η ομορφιά είναι εκείνη που καθορίζει τους ανθρώπους στη ζωή. infokids.gr

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη