![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFHdafy4tORxs0XCz6Vx9Y2-0fP9w0VTjK-Z0tMpsCTKQstI4bkb2M833iAJVlpN4wArYKyR8ztPg-VIxkcNu0hjVmjGP7cpwcUutgSNQqhuE9suV_PhKBN3dWEjdXw4A3KALyNFB-yP4/s640/2015-11-06_131450.png)
Υλικά
1/2 κούπας καρυδόψιχα ή αμύγδαλα ασπρισμένα, τριμμένη
2/3 κούπας ελαιόλαδο ή 1 κούπα σισαμέλαιο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
λίγο αλάτι Εκτέλεση
Τρίβουμε το καρύδι (ή τα αμύγδαλα) στο μπλέντερ, βάζουμε το ψωμί, το σκόρδο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και χτυπάμε 3-4 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σε συνεχή ροή το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η σκορδαλιά λεία.
Via
2/3 κούπας ελαιόλαδο ή 1 κούπα σισαμέλαιο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
λίγο αλάτι Εκτέλεση
Τρίβουμε το καρύδι (ή τα αμύγδαλα) στο μπλέντερ, βάζουμε το ψωμί, το σκόρδο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και χτυπάμε 3-4 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σε συνεχή ροή το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η σκορδαλιά λεία.
Via
Tags
Slider