ΜΟΛΙΣ ΤΟ 29% ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΘΕΛΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Λιγότεροι από ένας στους τρεις Γερμανούς τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την αποχώρησή της από αυτήν, σύμφωνα...

με έρευνα του ινστιτούτου Emnid που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag και δημοσιεύεται σήμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 29% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος παρόμοιου με αυτό της Βρετανίας, ενώ το 63% εναντιώνεται σε αυτό.

Κατά την ίδια έρευνα, η πλειονότητα των Γερμανών (63%) εξέφρασε θλίψη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία και μόλις το 11% είπε ότι θεωρεί θετική εξέλιξη την ψήφο υπέρ του Brexit.

Επιπλέον, κατά την έρευνα, το 70% του δείγματος κρίνει ότι πρέπει να προωθηθεί μια μεταρρύθμιση της ΕΕ.

Χθες Σάββατο, ένα αίτημα υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος παρόμοιου με το βρετανικό στη Φινλανδία, με πρωτοβουλία του κόμματος των Φινλανδών, είχε συγκεντρώσει 10.000 υπογραφές. Παράλληλα, το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα-Η Σλοβακία μας ανέλαβε επίσης πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υπογραφές υπέρ της διεξαγωγής ενός τέτοιου δημοψηφίσματος. Στη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδα του ακροδεξιού, αντιευρωπαϊκού Εθνικού Μετώπου, επισήμανε ότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει απορρίψει το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, αλλά το κόμμα της συνεχίζει να επιθυμεί να γίνει.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη