Να πώς θα μάθετε ότι το αβοκάντο είναι ώριμο, χωρίς να το αγγίξετε!

Ένα φθηνό πρόσθετο στην κάμερα του κινητού σας τηλεφώνου μπορεί να σας δώσει όραση ακτίνων-Χ , η οποία σας επιτρέπει να... ελέγξετε αν ένα φρούτο ή λαχανικό είναι ώριμο, χωρίς να χρειάζεται να το κόψετε, ούτε καν να το αγγίξετε.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον ανέπτυξαν την HyperCam, η οποία "σαρώνει" 17 διαφορετικά μήκη κύματος σε μια διαδικασία γνωστή ως υπερφασματική απεικόνιση.

Με εικόνα που είναι πολύ πιο λεπτομερής από ό, τι μια κανονική φωτογραφία, μπορεί να προβλέψει την ωριμότητα των φρούτων με 94% ακρίβεια.

Ο καθηγητής Shwetak Patel, δήλωσε: «Με αυτό το είδος της κάμερας, θα μπορούσατε να πάτε στο μανάβικο και να πάρετε φρούτα που θα έχετε πρώτα δει ότι είναι ώριμα»

Η HyperCam δεν είναι ακόμα διαθέσιμη, αλλά οι προγραμματιστές ελπίζουν ότι θα κοστίζει περίπου 50 ευρώ, γράφει το SkyNews.com.

Θέλουν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με μια κάμερα κινητού τηλεφώνου, έτσι ώστε οι καταναλωτές να τις χρησιμοποιούν όταν βρίσκονται στο διάδρομο παντοπωλείων.

Αλλά υπάρχουν δύο μειονεκτήματα - είναι πάρα πολύ μεγάλη, και λειτουργεί υπό έντονο φως.

Η HyperCam θα μπορούσε επίσης να παίξει ρόλο σε βιομετρικά συστήματα ασφαλείας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις φωτογραφίες 25 διαφορετικών ανθρώπων, θα μπορούσε να διακρίνει τις εικόνες και τα δακτυλικά αποτυπώματα των χεριών με 99% ακρίβεια.

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη