Κούκαν: Να οικοδομήσουν διαρκή συμφιλίωση Σερβία-Κροατία

Η Σερβία και η Κροατία θα πρέπει να αποδεχθούν την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ICJ) για τις αμοιβαίες προσφυγές για γενοκτονία και να στραφούν στην οικοδόμηση διαρκούς συμφιλίωσης, θεωρεί ο ευρωβουλευτής,…

μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και πρόεδρος της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Σερβίας, Έντουαρντ Κούκαν. Η ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ότι η Σερβία και η Κροατία δεν διέπραξαν γενοκτονία δεν πρέπει να εκληφθεί ως αμφισβήτηση των εγκλημάτων, όπως οι μαζικές δολοφονίες και οι διωγμοί που διέπραξαν και οι δύο πλευρές" αναφέρει ο κ. Κούκαν σε δήλωσή του.

Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν δεν πρέπει να αποτελέσουν βάση για τις μελλοντικές σχέσεις Σερβίας και Κροατίας, υπογράμμισε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Οι δύο πλευρές πρέπει να αποδεχθούν την απόφαση και να την αξιοποιήσουν ως ευκαιρία βελτίωσης των διμερών σχέσεων και να εργαστούν από κοινού για τη διαρκή συμφιλίωση" εκτιμά ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής.

Η Σερβία και η Κροατία πρέπει να οικοδομήσουν τις μελλοντικές τους σχέσεις πάνω στην κοινή ευρωπαϊκή προοπτική και στην οικοδόμηση ειρήνης και σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη