Νέος υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης

Σήμερα θα ανακοινωθεί το κυβερνητικό σχήμα, όμως σίγα σίγα βγαίνουν στη δημοσιότητα τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα υπουργεία. Πριν από λίγο έγινε … γνωστό ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα αναλάβει τα ηνία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης θα παραδώσει τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών στον γνωστό οικονομολόγο, Γιάννη Βαρουφάκη. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι θα ορκιστεί υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε ραδιόφωνο της Ιρλανδίας.

Ποιος είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έως πρότινος Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του ιδίου Τμήματος. Παράλληλα, είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (Lyndon Johnson Graduate School of Public Affairs, στο Όστιν) καθώς και «Economist-in-residence» στην εταιρεία Valve Software, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 2015.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία, στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, αργότερα, το 1985, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Νόργουιτς της Ανατολικής Αγγλίας για δύο χρόνια και το 1987 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Από το 1988 έως το 2000 δίδασκε οικονομική θεωρία και πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Παράλληλα έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (Σκωτία) ενώ κατέχει ερευνητική θέση στον τομέα της πολιτικής και οικονομικής φιλοσοφίας, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν (Λουβέν-Λα-Νεβ, Βέλγιο).[2] Από το 2000 διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη