Ο Αγιασμός των Υδάτων στο Βανκούβερ

Μεγάλη αίσθηση στα μέσα ενημέρωσης του Βανκούβερ προκάλεσε η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων σε παραλία εκτός της πόλης όπου συμμετείχε πλήθος ορθοδόξων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Vancouver Sun που φιλοξενεί…

εκτενές πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του Matthew Robinson υπό τον τίλτο «Η Αναβίωση μιας Παράδοσης» αναφέρεται στο ιστορικό σχετικά με την τελετή Αγιασμού των Υδάτων η οποία πραγματοποιήθηκε, ύστερα από 32 χρόνια στο Βανκούβερ, ενώ επισημαίνεται ότι περίπου 20 άτομα βούτηξαν για τον Σταυρό. Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά βούτηξαν τρεις γυναίκες στα νερά να πιάσουν τον Σταυρό.

Η ιδέα της επαναφοράς της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων στο Βανκούβερ ανήκει στον νέο εφημέριο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου πατέρα Κωνσταντίνο Οικονόμου. «Πρόκειται για μια παράδοση που ακολουθείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και σε άλλες ορθόδοξες εκκλησίες» δήλωσε ο 29χρονος ιερέας που χειρονήθηκε πρόσφατα μαζί με άλλους δύο στη Μητρόπολη Καναδά.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα Province με τίτλο «Τα κρύα Νερά του Kits beach δεν πάγωσαν τη φλόγα των κολυμβητών κατά την παραδοσιακή ρίψη του Σταυρού» σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο John Colebourn.

Επιπλέον το τηλεοπτικό κανάλι Global μετέδωσε σχετικό ρεπορτάζ στο κυριακάτικο δελτίο ειδήσεων για το ίδιο θέμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη