Άνοδος στην τιμή του πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές μετά την ανακοίνωση του θανάτου του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα, μεταδίδει το πρακτορείο Reutersς.

Μετά το θάνατο του Αμπντάλα, στο θρόνο…

της κορυφαίας σε εξαγωγές «μαύρου χρυσού» χώρας στον κόσμο θα καθίσει ο αδελφός του εκλιπόντος, ο Σαλμάν.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η αγορά του «μαύρου χρυσού» αντιμετωπίζει ίσως τις πιο σημαντικές αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών με την αβεβαιότητα σχετικά με την τιμή να συνεχίζεται, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στις 08:50 ώρα Ελλάδας, η τιμή του μπρεντ έφτασε τα 49,8 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε επίσης με την τιμή να «αγγίζει» τα 47 δολάρια το βαρέλι. Αυτή η μικρή άνοδος των τιμών θεωρείται αναμενόμενη. Ωστόσο, κατά την άποψή μας είναι και μια ευκαιρία για πωλήσεις» σχολίασε στο Ρόιτερς ο Μαρκ Κίναν, στέλεχος της γαλλικής τράπεζας Societe Generale.

Ο νέος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί ο ΟΠΕΚ κρατώντας σταθερή την παραγωγή του πετρελαίου, παρά την πτώση της τιμής του προϊόντος, προκειμένου να προστατεύσει το μερίδιο αγοράς του από τους ανταγωνιστές. Όταν ο βασιλιάς Σαλμάν ήταν ακόμη διάδοχος του θρόνου είχε μιλήσει για λογαριασμό του βασιλιά και εκτιμάμε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην ενεργειακή πολιτική» της χώρας, τόνισε ο Κίναν.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη