Λοβέρδος: Δεν θα υπάρξει αλλαγή σε όσες μετεγγραφές έχουν ολοκληρωθεί

Όσες μετεγγραφές έχουν γίνει, έχουν γίνει. Όσα τμήματα και σχολές έχουν ολοκληρώσει αυτόν τον κύκλο των μετεγγραφών, αυτό έχει τελειώσει και δεν γυρίζει πίσω, επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος…

σε νέες προσφυγές Πανεπιστημίων στο ΣτΕ μετά την προσωρινή απόφαση να μην εγγράψουν τους υπό μετεγγραφή φοιτητές οι Αρχιτεκτονικές Σχολές του ΕΜΠ και του ΑΠΘ, μέχρι την έκδοση απόφασης από την αρμόδια Επιτροπή Αναστολών.

Ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό σε σχέση με την απόφαση του ΣΤΕ για ακύρωση των μετεγγραφών στις Αρχιτεκτονικές Σχολές του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και του ΑΠΘ δήλωσε τα εξής: Όσα τμήματα θα προσφύγουν τώρα μετά από αυτό το αποτέλεσμα, θα δημιουργηθεί μπέρδεμα και οπωσδήποτε μια καθυστέρηση στη διαδικασία των μετεγγραφών και αυτό δεν είναι καλό. Γιατί η απόφαση θα ληφθεί τον Φεβρουάριο, όταν θα γίνει δηλαδή η εκδίκαση της υπόθεσης και αυτό θα αφήσει πάρα πολύ κόσμο σε εκκρεμότητα.

Η απόφαση αυτή αναφέρεται στον νόμο της 4ης Μαΐου 2014. Αφορά στις Αρχιτεκτονικές Σχολές του Μετσόβειου

Πολυτεχνείου

και του ΑΠΘ και μόνον αυτές.

Η δική μου παρέμβαση για τις μετεγγραφές με βάση τη φτώχεια, δεν έχει κανένα πρόβλημα και οι 1.900 μετεγγραφές θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες και είναι εκτός απόφασης

Συμβουλίου της Επικρατείας και εκτός του μπερδέματος αυτού.

Το ίδιο ισχύει

και για όσα τμήματα δεν έχουν κάνει ακυρώσεις, όπου οι μετεγγραφές συνεχίζονται κανονικά».

Σε ερώτηση για τον ποσοτικό περιορισμό στον αριθμό των μετεγγραφών σε επερχόμενο νομοσχέδιο ο Υπουργός απάντησε: «Συζητάμε ένα σχέδιο αντικατάστασης της αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων. Στην τελευταία Σύνοδο των Πρυτάνεων η πρότασή μας αυτή έγινε δεκτή. Επίσης προτάθηκε να γίνεται με κοινή συμφωνία της ΑΔΙΠ, των πρυτανικών αρχών και του ΥΠΑΙΘ. Δηλαδή μια τριμερής συμφωνία για τον καθορισμό των εισακτέων και των μετεγγραφών για να καταργηθεί η διάταξη που σήμερα ισχύει. Τη Δευτέρα ψηφίζεται μια τροπολογία του ΥΠΑΙΘ με βάση την οποία η εξεταστική περίοδος του Φεβρουαρίου απευθύνεται πια προς όλους τους φοιτητές και όχι μόνο του εξαμήνου. Είναι δηλαδή μία πλήρης εξεταστική περίοδος».

Ο κ. Λοβέρδος

δήλωσε επίσης: «Δεν ισχύουν οι συζητήσεις

και οι διαρροές ότι θα πάω στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα είμαι υποψήφιος στη Β΄Αθηνών αν και όποτε γίνουν εκλογές».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη