Πέντε στρατιωτικοί νεκροί στην αν. Ουκρανία

Πέντε Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, παρά την εκεχειρία και παρά το γεγονός ότι πλησιάζει η στιγμή της διεξαγωγής κρίσιμων ειρηνευτικών συνομιλιών, ανακοίνωσε…

σήμερα εκπρόσωπος του στρατού στο Κίεβο.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός είναι ο πιο βαρύς για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αφότου τέθηκε σε ισχύ η νέα συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός την 9η Δεκεμβρίου. Πέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν μέσα σε 24 ώρες», ανακοίνωσε ο Αντρίι Λισένκο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η αναζωπύρωση της βίας καταγράφηκε μερικές ώρες πριν από μια βιντεοδιάσκεψη ανάμεσα σε εκπροσώπους της κυβέρνησης στο Κίεβο και των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονμπάς, η οποία στόχο έχει να οριστεί μια ημερομηνία για να συνεχιστούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά και πριν από την επίσκεψη στην ουκρανική πρωτεύουσα του επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας, του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ πρόκειται να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ. Μια διάσκεψη μέσω Skype πρόκειται να γίνει σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία της συνάντησης του Μινσκ» που θα έχει η λεγόμενη Ομάδα Επαφής—στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Κιέβου, των φιλορώσων ανταρτών, της Μόσχας, καθώς και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντένις Πουσίλιν, το στέλεχος των αυτονομιστών που ηγείται της αντιπροσωπείας τους στις συνομιλίες.

Ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο είχε δηλώσει πως ήλπιζε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, μεθαύριο Κυριακή, ο Πουσίλιν δήλωσε ότι κατά την άποψή του, θα ήταν καλύτερα η συνάντηση να γίνει την επομένη, τη Δευτέρα. Προτείνουμε (οι συνομιλίες να διεξαχθούν) την 22η Δεκεμβρίου, αυτή είναι μια από τις πιο ευνοϊκές ημέρες από τεχνική άποψη», ανέφερε ο Πουσίλιν.

Η συνάντηση στο Μινσκ—όπου είχαν υπογραφεί την 5η Σεπτεμβρίου οι ειρηνευτικές συμφωνίες—στόχο έχει να αναζητηθεί ένας τρόπος να τερματιστεί η σύρραξη στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 4.700 άνθρωποι μετά τα μέσα του Απριλίου.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη