«Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα»

Την οριστική απάντηση στο δίλημμα «Πρόεδρος ή κάλπες» που έδωσαν οι βουλευτές στη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ερμηνεύουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το CNN σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα…

του με τον τίτλο: «Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα», επισημαίνει ότι η χώρα «κινδυνεύει με δυσάρεστες επιπτώσεις για την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα».

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο, το ελληνικό χρηματιστήριο μετά τα αποτελέσματα της τρίτης αποτυχημένης ψηφοφορίας κατέγραψε απώλειες 8,5%, ενώ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, εξηγεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους για το πακέτο διάσωσης με την τρόικα. Το κόμμα έχει δεσμευτεί να αντιστρέψει πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει σε οικονομική ανάπτυξη και αναφέρει ότι σχεδιάζει να επενδύσει δισεκατομμύρια σε προγράμματα που θα οδηγήσουν στην αύξηση μισθών και συντάξεων», σημειώνει το CNN.

Ενώ τα πλάνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοφιλή στους Έλληνες που έχουν πληγεί από το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τα χρόνια κρίσης, πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως δεν είναι ρεαλιστικά, είναι ανεύθυνα και θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μία κρίση που θα οδηγούσε την Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Η Ευρωζώνη θα μπορούσε να χειριστεί ένα απίθανο αλλά όχι αδύνατο ελληνικό ατύχημα με περιορισμένες και προσωρινές ζημιές, αναφέρει ο οικονομολόγος της Berenberg, Χόλγκερ Σμίντινγκ.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη