Μωραΐτης: Συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Άμεση σύγκληση συνεδρίου και απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο βουλευτής του κόμματος, Θάνος Μωραΐτης, κάνοντας λόγο για ανάγκη διάσωσης της ιστορικής παράταξης που έχει μετατραπεί…

σε «κόμμα προσωπικών –αν θέλετε – επιδιώξεων και στρατηγικών».

Ο «πράσινος» βουλευτής που εντάσσεται στους «παπανδρεϊκούς» σημείωσε ότι «πρέπει να γίνει ακόμα και τώρα, αυτή τη στιγμή, ώρες να είχαμε μπροστά μας εγώ θα πρότεινα και προτείνω να σώσουμε την παράταξη με συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορεί ένα κόμμα που έχει μία μεγάλη ιστορία και το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα προσωπικών -αν θέλετε- επιδιώξεων και στρατηγικών σε ένα κόμμα στελεχών και παραγόντων να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού. Εγώ λοιπόν που δεν θέλω έτσι το κόμμα μου, δεν πιστεύω ότι αυτό πρέπει να είναι το κόμμα μου, μέχρι και την τελευταία ώρα θα δίνω αυτή τη μάχη».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο κ. Μωραΐτης δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στον κυβερνητικό συνασπισμό για την επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κατηγορώντας την ότι «δεν προετοιμάστηκε καθόλου και «για αυτό βλέπουμε τις τρεις τελευταίες μέρες να καταρρέουν τα πάντα». Η κυβέρνηση θα μπορούσε προηγουμένως να εξαντλήσει όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα ώστε αν έβλεπε το αδιέξοδο να πήγαινε κατευθείαν σε εκλογές» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα

ο κ. Μωραΐτης σημείωσε ότι «η συγκυρία είναι πολύ κρίσιμη. Εάν δεν πρυτανεύσει η συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων θα δούμε πολύ χειρότερα πράγματα. Ο Πρωθυπουργός δεν μιλάει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τέλος, διευκρίνισε ότι θα υπερψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ σε ερώτηση που του τέθηκε για τον Γιώργο Παπανδρέου και τη χθεσινή αρχηγική ανακοίνωσή του, αρκέστηκε να σημειώσει ότι «λέει τα πράγματα με το όνομά τους».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη