Δείτε ποιοι πολιτικοί θα ακολουθήσουν τον Παπανδρέου στο νέο του κόμμα

Ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζει κόμμα και η ανακοίνωση θα γίνει

μόλις …. προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές λένε συνομιλητές του. Προσδιορίζουν δε αυτό το διάστημα μεταξύ της Δευτέρας 29ης Δεκεμβρίου – την ίδια ημέρα δηλαδή της τρίτης ψηφοφορίας για τον πρόεδρο – μέχρι τις 31/12.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Βουλή πρέπει να διαλυθεί εντός δέκα ημερών από την αποτυχία εκλογής Προέδρου μετά την τρίτη ψηφοφορία. Δεδομένου ότι το Μαξίμου διαμηνύει πως αν φτάσουμε σε πρόωρες κάλπες θα στηθούν στις 25 Ιανουαρίου, θα πρέπει να υπάρξουν και τουλάχιστον 25 ημέρες προεκλογικής περιόδου. Ετσι από το πότε θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός την διάλυση της Βουλής, θα εξαρτηθεί και η ανακοίνωση του νέου φορέα από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στο επιτελείο της Πειραιώς, όπου είναι το Ιδρυμα Παπανδρέου είναι πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται να ανατραπούν τα δεδομένα και να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας. Οσοι πιστεύουν ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, πιστεύουν σε θαύματα» λέει συνομιλητής του πρώην Πρωθυπουργού. Μάλιστα, αυτό ήταν το μόνο σημείο στο οποίο… συμφώνησαν οι Παπανδρέου-Βενιζέλος κατά την έκτακτη μεσημβρινή τους συνάντηση, όπου διαπιστώθηκε ότι οδηγούνται οριστικά σε διαζύγιο. Αν ωστόσο, παρά τα δεδομένα, εκλεγεί πρόεδρος;» ρωτήσαμε συχνό συνομιλητή του Γ. Παπανδρέου. «Τότε διαμορφώνονται άλλα δεδομένα, θα πρέπει να επανεξεταστούν» απάντησε με νόημα.

Ποιοί θα είναι στα ψηφοδέλτια

Η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ είναι ως εκ τούτου επί θύραις, καθώς στο επιτελείο Παπανδρέου έχουν σχεδόν ετοιμάσει τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα κατέβει στις εκλογές.

Ορισμένοι από τους νυν βουλευτές θα ακολουθήσουν τον Γ. Παπανδρέου: Ο Φίλιππος Σαχινίδης αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Λάρισα, ο Θάνος Μωραϊτης στην Αιτωλοακαρνανία ενώ είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και ο Συμεών Κεδίκογλου (στην Εύβοια) και Κώστας Τριαντάφυλλος (στη Χίο), όπως και ο Νίκος Σηφουνάκης στη Λέσβο. Δεν αποκλείεται να προσέλθουν και άλλοι εν ενεργεία βουλευτές, εάν οι δημοσκοπήσεις δείξουν ότι έχουν ελπίδες επανεκλογής τους στις περιφέρειες που κατέρχονται. Ωστόσο, για την ώρα, για λόγους θεσμικούς τονίζουν ότι «μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις, είμαστε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».

Επίσης, ο Γιώργος Πεταλωτής θα είναι υποψήφιος στην Ροδόπη, ο Σωκράτης Ξυνίδης στην Ξάνθη, ο Μιχάλης Καρχιμάκης στο Λασίθι, ενώ ο Φίλιππος Πετσάλνικος αναμένεται να μπει στο Επικρατείας.

Στο κόμμα Παπανδρέου αναμένεται να ενταχθούν και νεότερα στελέχη αλλά και εκτός τρέχουσας πολιτικής σκηνής για να δώσει «αέρα» ανανέωσης.

iefimerida

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη