ΗΠΑ: Δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό προσφέρει η κυβέρνηση Μπάιντεν

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσφέρει στα αμερικανικά νοικοκυριά δωρεάν διαγνωστικά τεστ για την COVID-19 για τον χειμώνα

Τα αμερικανικά νοικοκυριά μπορούν από σήμερα να παραγγείλουν 4 δωρεάν διαγνωστικά τεστ για την COVID-19 από τον ιστότοπο της κυβέρνησης COVIDTests.gov στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης Μπάιντεν για την αναχαίτιση των λοιμώξεων από τον νέο κορονοϊό τον χειμώνα.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει υφιστάμενους πόρους για να πληρώσει για τα τεστ καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει επιτύχει να πείσει το Κογκρέσο να υιοθετήσει νομοσχέδιο για την διάθεση περισσότερων χρημάτων στην αντιμετώπιση της COVID-19 στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα αρχίσει τις παραγγελίες για την μεταφορά του τελευταίου γύρου δωρεάν τεστ στη διάρκεια της εβδομάδας της 19ης Δεκεμβρίου. Δωρεάν τεστ θα διατίθενται επίσης σε έως και 500 μεγάλες τράπεζες τροφίμων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχθηκε κριτική πριν από έναν χρόνο επειδή δεν διασφάλισε ότι αρκετά τεστ θα ήταν διαθέσιμα εν μέσω έξαρσης της COVID-19 και των θανάτων που οφείλονταν σε αυτή. Η κυβέρνηση προμηθεύτηκε αργότερα εκατοντάδες εκατομμύρια τεστ για να διατεθούν χωρίς κόστος στους πολίτες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ... ...
Νεότερη Παλαιότερη