Αντιρατσιστική διαδήλωση στην Όπερα του Μονάχου

Με το σύνθημα: "Υπάρχει χώρος εδώ. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι", πραγματοποιήθηκε στην πλατεία, μπροστά από την Όπερα του Μονάχου, μεγαλειώδης αντιρατσιστική και αντιφασιστική εκδήλωση.

Πάνω από 15 χιλιάδες…

κόσμου, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε κινήματα μισαλλοδοξίας, απανθρωπιάς, ξενοφοβίας και ρατσισμού. Στη διαδήλωση έλαβε μέρος και η Ορθόδοξος Ελληνική Μητρόπολις Γερμανίας – Αρχιερατική Επιτροπεία Βαυαρίας.

Ο αντιδήμαρχος Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, εκπρόσωποι των εκκλησιών του Μονάχου, μουσικοσυνθέτες και άλλοι άνθρωποι της τέχνης έδωσαν το παρών και εκφώνησαν λόγους, τονίζοντας την πλήρη συμπαράστασή τους στους λαούς και τους πολιτισμούς που υπάρχουν στη Βαυαρία, όπως μετέδωσε το Αθηαϊκό Πρακτορείο.

Από πλευράς εκκλησιών παρέστησαν ο ιερέας Ράινερ Σίσλερ, ως εκπρόσωπος του Καρδιναλίου Μονάχου, η ευαγγελική πάστορας, Μπάρμπαρα Κιττελμπέργερ, ως εκπρόσωπος του Ευαγγελικού Επισκόπου Βαυαρίας και ο Αρχιερατρικός Επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης. Παρέστη επίσης, ο ιμάμης, Βενιαμίν Ιντριτς.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη