«Η Ευρώπη δεν θα μας κάνει μαθήματα Δημοκρατίας»

Νέες επικρίσεις εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κατήγγειλε τις επιδρομές της αστυνομίας εναντίον τουρκικών μέσων ενημέρωσης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί…

να κάνει ένα «μάθημα δημοκρατίας» στη χώρα του. Λένε ότι θέλουν να δώσουν ένα μάθημα δημοκρατίας στην Τουρκία, κάντε μια προσπάθεια να έρθετε εδώ ώστε η Τουρκία να σας δώσει ένα τέτοιο μάθημα», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στο Ικόνιο με την ευκαιρία των εγκαινίων μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απαντούσε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους που επέκριναν τη σύλληψη 30 προσώπων την Κυριακή, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, υπενθυμίζοντάς του ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτώνται από το αν σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας. Η ΕΕ πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη» αναφορικά με τις πολιτικές της στη Συρία και την Αίγυπτο, δύο χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει διαρρήξει τις σχέσεις της εξαιτίας των καθεστώτων τους, πρόσθεσε ο Ερντογάν ανήμερα της δέκα χρόνια αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Άγκυρας και της ΕΕ.

Ο ίδιος συνέχισε τις επικρίσεις του εναντίον της ΕΕ, κατηγορώντας την ότι κατέφυγε σε τακτικές αναβλητικότητας τα δέκα τελευταία χρόνια με στόχο να καθυστερήσει την ένταξη της Τουρκίας. Δεν είμαστε οι θυρωροί της ΕΕ. Είναι απλό: από εσάς εξαρτάται αν θα εντάξετε την Τουρκία ή όχι», υπογράμμισε ο Ερντογάν, ενώ πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση «η Τουρκία θα ορίσει μόνη της τον δρόμο της».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη