Παρίσταναν τις εκπροσώπους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Ως εκπρόσωποι των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» συστήνονταν οι δυο νεαρές απατεώνισσες που κατάφεραν να εξαπατήσουν δυο ηλικιωμένες εξαδέλφες στα Ανώγεια. Από την πρώτη δεν «έβγαλαν» πολλά, πήραν όμως πολύτιμες πληροφορίες για…

να ξαφρίσουν τη δεύτερη.

Οι δύο γυναίκες, που ήταν ηλικίας περίπου 30 χρόνων, κάθισαν με τις… ώρες στο σπίτι της μιας ηλικιωμένης που προθυμοποιήθηκε να τις κεράσει και καφέ, χωρίς να υποψιαστεί το παραμικρό όταν της ζήτησαν διάφορα προσωπικά στοιχεία, ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο της καταβάλλεται η σύνταξή της. Με την υπόσχεση ότι θα της εξασφάλιζαν… αύξηση της σύνταξης κατά 400 ευρώ, την έπεισαν να τους δώσει 40 ευρώ για ενίσχυση των «Γιατρών» που δήθεν εκπροσωπούσαν.

Έχοντας πάρει τις πληροφορίες που ήθελαν, οι άγνωστες χτύπησαν και την πόρτα μιας άλλης ηλικιωμένης, εξαδέλφης της πρώτης. Με τον ίδιο τρόπο της έπιασαν κουβέντα, υποσχέθηκαν γερή αύξηση στη σύνταξή της και έφυγαν, αφού όμως προηγουμένως είχαν καταφέρει να «τσεπώσουν» 20 χρυσές λίρες που είδαν πού τις έκρυβε. Και τις δυο περιπτώσεις ερευνά η Ασφάλεια, μετά τις καταγγελίες που έκαναν τα θύματα.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη