Αυτές είναι οι πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους

Οι πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους

Οι πόλεις με το υψηλότερο ποσοστό εκατομμυριούχων ανάμεσα στους κατοίκους τους αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από το οικονομικό περιοδικό Spear’s, σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία συμβούλων Wealth Insight.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι το Μονακό θα βρίσκεται πάντα σε απόσταση αναπνοής από έναν εκατομμυριούχο μιας και σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού κατατάσσεται σε αυτή την οικονομική κλίμακα. Λίγο πιο πίσω βρίσκονται οι παγκόσμιοι τραπεζικοί πυρήνες της Ελβετίας με τη Ζυρίχη και τη Γενεύη να καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Τέταρτη στη σειρά έρχεται η Νέα Υόρκη και ακολουθεί η Φρανκφούρτη.

Η έρευνα του WealthInsight ορίζει «εκατομμυριούχους», όσους κατέχουν περιουσία άνω του 1 εκατ. δολαρίων, με εξαίρεση την κύρια κατοικία τους.

Στην έκτη θέση της κατάταξης βρίσκεται το Λονδίνο με τον εκδότη του Spear’s να αναφέρει: “Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το Λονδίνο έχει τόσους πολλούς εκατομμυριούχοι – είναι ένας μαγνήτης για τα εγχώρια και ξένα ταλέντα της οικονομίας και ένας παράδεισος για τους πλούσιους που θέλουν να απολαύσουν την περιουσία τους. Το αν θα συνεχίσει να είναι ψηλά ανάμεσα στις πόλεις της λίστας, όμως, εξαρτάται από παράγοντες, όπως οι υψηλές φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται καθώς και η θυελλώδης σχέση του με την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Η Νέα Υόρκη μπορεί να έρχεται τέταρτη στην κατάταξη των εκατομμυριούχων, αλλά κατέχει την πρωτιά στους δισεκατομμυριούχους, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία παλαιότερης έρευνας. Όπως αναφέρει ακόμη ένας αναλυτής της έκθεσης, η ευνοϊκή φορολογία είναι αυτή που παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της λίστας. Oι υπόλοιποι παράγοντες που συσσωρεύουν τους εκατομμυριούχους στις παρακάτω μητροπόλεις έχουν να κάνουν με την τοποθεσία, το πρεστίζ και την ασφάλεια τους. Παράγοντες, όπως αυτοί, είναι πολύ σημαντικό να παραμένουν σταθεροί, για να διατηρήσουν ή να αυξήσουν οι πόλεις τα ποσοστά τους. Οι εκατομμυριούχοι είναι οι πρώτοι που μετακινούνται και αλλάζουν βάση σε περίοδο αποσταθεροποίησης.

Αναλυτικά οι 20 πόλεις και τα ποσοστά τους σε εκατομμυριούχους

1. Μονακό (29.21%) 2. Ζυρίχη (27.34%) 3. Γενεύη (17.92%) 4. Νέα Υόρκη (4.63%) 5. Φρανκφούρτη (3,88%) 6. Λονδίνο (3.39%) 7. Όσλο (2.90%) 8. Σιγκαπούρη (2.80%) 9. Άμστερνταμ (2.63%) 10. Φλωρεντία (2.59%) 11. Χονγκ Κονγκ (2,58%) 12. Ρώμη (2.54%) 13. Δουβλίνο (2.40%) 14. Ντόχα (2.31%) 15. Τορόντο (2.29%) 16. Βενετία (2.25%) 17. Βρυξέλλες (2.11%) 18. Χιούστον (2.09%) 19. Σαν Φρανσίσκο (2.07%) 20. Παρίσι (2.04%).

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη