Η πανέμορφη Τζια ανάμεσα στους 10 κρυμμένους θησαυρούς της Ευρώπης

Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το καλοκαίρι, τα αφιερώματα με τους ιδανικότερους προορισμούς αρχίζουν να πληθαίνουν στα ξένα μέσα ενημέρωσης. Η Telegraph παρουσιάζει τους 10 κρυμμένους θησαυρούς της Ευρώπης. Από τη συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα. Η Τζια φαίνεταί ότι σαγήνευσε πραγματικά, έναν από τους αρθρογράφους της… Τώρα που το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει μετακινηθεί μακριά από το κέντρο της πόλης και τον Πειραιά, υπάρχει ένας λόγος παραπάνω για να κατευθυνθεί κανείς αμέσως στα ελληνικά νησιά. Παίρνεις την πρωινή πτήση, προσγειώνεσαι στην Αθήνα και με ένα ταξί πας γρήγορα γρήγορα στο Λαύριο. Εκεί, περιμένοντας το πλοίο, έχεις την ευκαιρεία να αναζητήσεις την υπογραφή του Λόρδου Βύρωνα στο ναό του Σουνίου και λίγο πριν πέσει το φως παίρνεις το δρόμο για τα ελληνικά νησιά. Τα πλοία που αναχωρούν από το Λαύριο συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με της δυτικές Κυκλάδες. Το μόνο μειονέκτημα; Μπορεί ποτέ να μην ανακαλύψεις όλα τα νησιά αυτά, καθώς τα πλοία κάνουν πρώτη στάση στην Κέα. Ενα σαγηνευτικό και ήσυχο μέρος που δεν σε αφήνει να φύγεις για να κάνεις την περιοδεία που είχες προγραμματίσει», σημειώνει ο αθρογράφος της Telegraph.

Μάλιστα, ακολουθεί παραπομπή στον ύμνο για τη σαγηνευτική Κέα, «το απόλυτα μενταμοντέρνο ελληνικό νησί» όπως το χαρακτήριζε, που είχε γράψει το περασμένο καλοκαίρι αρθρογράφος της Telegraph (διαβάστε το άθρο πατώντας ΕΔΩ).

H λίστα της Telegraph με τις 10 κρυμμένες παραλίες-θησαυρούς της Ευρώπης έχει ως εξής:

Marettimo, Iταλία Cavalaire-sur-Mer, Γαλλία Makarsa, Κροατία Cirali, Tουρκία Ploumanac’h, Γαλλία Llafranc, Ισπανία Viveiro, Ισπανία Le Grau-du-Roi, Γαλλία Kέα, Ελλάδα Porto Selvaggio, Iταλία Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη