Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: «Σύμμαχος» μέχρι τη Μ. Παρασκευή – Άστατος το Πάσχα

Με πολύ καλό καιρό θα φτάσουμε μέχρι την Μ. Παρασκευή το απόγευμα, όπου θα αρχίσει να γίνεται άστατος με σποραδικές

τοπικού χαρακτήρα βροχές μέχρι την Ανάσταση.

Την Κυριακή του Πάσχα σταδιακά θα αρχίσει να χαλάει ο καιρός από τα βόρεια και δυτικά με πιο οργανωμένες βροχές από το μεσημέρι και μετά, ενώ η επόμενη εβδομάδα θα κυλήσει με ψύχρα και βροχερό καιρό.

Την Μ. Πέμπτη θα έχει αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις το βράδυ κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τις πρωινές ώρες θα έχει χαμηλή ορατότητα στα δυτικά, και οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους μέχρι τα 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω άνοδο φτάνοντας τους 22 με 24 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με τους ανέμους ασθενείς μέχρι τα 5 μποφόρ από νότιες διευθύνσεις. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις με ήλιο από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς νοτιοανατολικοί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Μ. Παρασκευή θα αναπτυχθούν κάποιες παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα πιο αυξημένες από το μεσημέρι και μετά όπου προβλέπονται τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στο κεντρικό Αιγαίο μετά το μεσημέρι φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι τους 25 στα κεντρικά και τους 22 στην υπόλοιπη επικράτεια.

Το Μ. Σάββατο στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αναμένονται τοπικές βροχές, οι άνεμοι θα είναι νότιοι  μέχρι τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία μέχρι τους 22 βαθμούς οι μέγιστες.

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα βόρεια και δυτικά με πιο οργανωμένες βροχές να αναμένονται από το μεσημέρι και μετά. Το βράδυ δεν αποκλείονται και κατά τόπους καταιγίδες στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει παροδικές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες. Ασθενής χιονόπτωση θα σημειωθεί στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και δυτικά.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)
ertnews.gr
...
Νεότερη Παλαιότερη