Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας θρηνεί για την ανείπωτη τραγωδία στην Ελλάδα

Το τραγικό δυστύχημα στην Ελλάδα έχει συγκλονίσει και τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.

Η Ελληνική Κοινότητας Μελβούρνης αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Με αφορμή το τραγικό γεγονός στα Τέμπη, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης θέλει να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που έχουν επηρεαστεί από την τραγωδία. Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας….»

O Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος στο δικό του μήνυμα αναφέρει:

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στην πατρίδα μας.

Σύσσωμος ο Ελληνισμός της Αυστραλίας θρηνεί και συμπάσχει με τον ελληνικό λαό, που βιώνει στιγμές ανείπωτου πόνου και οδύνης.

Προσευχόμαστε με όλη μας την καρδιά για τους συμπατριώτες μας που είναι τραυματίες, να αποκατασταθεί γρήγορα η υγεία τους και να αναρρώσουν πλήρως το συντομότερο δυνατό.

Είθε ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων, και όσοι πενθούν για την απώλεια συγγενών και οικείων τους προσώπων, να λάβουν εξ ύψους παρηγορία και ενδυνάμωση».

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας, εκφράζει την βαθιά θλίψη και την συμπαράσταση στον ελληνικό λαό για την ανείπωτη τραγωδία που βιώνει, σαν συνέπεια μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπτη με απολογισμό δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοουμένους που βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι στα συντρήμια των αμαξιοστοιχιών.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ανακοινώθηκε ότι ήταν ανθρώπινο σφάλμα, ποιος όμως θα μπορέσει να απαλύνει τον πόνο τόσων οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους και κατά πλειοψηφία νεαρά άτομα κυρίως φοιτητές που επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη. Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα για ασφαλείς δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές. Νοιώθουμε τον πόνο των οικογενειών και θρηνούμε μαζί τους για τον άδικο χαμό των προσφιλών προσώπων των και συμμετέχουμε μαζί με τον Ελληνικό λαό στα συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων ατόμων και στην ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου Της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλία».

Πηγή: Νέος Κόσμος
ΕΡΤ
...
Νεότερη Παλαιότερη