Κατάρτιση στελεχών δημόσιας υγείας της Αιτωλοακαρνανίας


Ημερίδα κατάρτισης από την Περιφέρεια σε στελέχη των δημόσιων δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε στις 21/2/2023 στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Αντικείμενο της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε από πρωτοβουλία του

Aαντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρου Δημητρογιάννη και σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, ήταν η εκπαίδευση στελεχών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας στη διαχείριση των υγειονομικών αποβλήτων, ώστε οι δημόσιες δομές υγείας και οι εργαζόμενοι να μπορούν να ανταπεξέρχονται στα προβλήματα διαχείρισης και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά και στον εμπλουτισμό των δεξιοτήτων των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΠΔΕ και παρουσία του κ. Δημητρογιάννη, ανέλυσαν το θεσμικό πλαίσιο για την ορθή διαχείριση των υγειονομικών αποβλήτων, και εστίασαν σε ενδεδειγμένες πρακτικές διαχείρισης και εφαρμογής, καθώς και στην εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων στην καθημερινότητα.

Οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι της δημόσιας υγείας ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πρωτοβουλία της, ενώ ο κ. Δημητρογιάννης δήλωσε πως οι υπηρεσίες της είναι πάντα στη διάθεση των εργαζομένων της δημόσιας υγείας, ιδίως σε έκτακτες καταστάσεις όπως αυτές της επιδημίας του covid.

Επίσης, ο κ. Δημητρογιάννης συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σερασκέρη, όπου έγινε ενδελεχής συζήτηση για την πορεία των έργων ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αγρινίου και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, όπου η παρούσα Περιφερειακή αρχή ενέταξε και επίσπευσε.
Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση και για τις θετικές συνέπειες στη λειτουργία των νοσοκομείων από τη στήριξη της Περιφέρειας σε πόρους που αφορούσαν κατά την διάρκεια της επιδημίας τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την πρόσληψη προσωπικού.

Ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε: «Η έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στις υγειονομικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας ήταν και θα είναι συνεχής και συνεπής. Είναι αυτονόητο ότι όπου μας ζητηθεί και μπορούμε θα συνδράμουμε για τη στήριξη των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών μας. Το αποδείξαμε στη διάρκεια της επιδημίας, και έτσι θα συνεχίσουμε».
ΠΗΓΗ
...
Νεότερη Παλαιότερη