Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης και ο κλειδούχος της γραμμής

Ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι τί έγινε με την καθυστέρηση της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Παλαιοφάρσαλα. Καταθέτουν διασωθέντες επιβάτες.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το

πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς και ο κλειδούχος της γραμμής.

Ο σταθμάρχης βάρδιας οδηγήθηκε αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της τραγωδίας, ενώ αργότερα μαζί με τον κλειδούχο, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας που έχει αναλάβει την προανάκριση για το τραγικό δυστύχημα.

Ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι τί έγινε με την καθυστέρηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Παλαιοφάρσαλα, όπου υπήρξε ένα πρόβλημα με την ηλεκτροκίνηση και πως ελήφθη η απόφαση το τρένο να συνεχίσει την πορεία του. Ερώτημα επίσης παραμένει το γιατί δεν υπήρξε η πληροφόρηση για την κίνηση της εμπορικής αμαξοστοιχίας, στην ίδια γραμμή και όχι στην παράλληλη, αλλά και για το αν λειτούργησαν φωτεινοί σηματοδότες που δίνουν την απαραίτητη σήμανση.

Η προανάκριση θα ολοκληρωθεί όταν ληφθούν καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους, ενώ κάποιοι από τους διασωθέντες επιβάτες έχουν ήδη καταθέσει.

Στο συγκεκριμένο σημείο τα τρένα αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση του Intercity καταγράφεται και ηλεκτρονικά.

Η προανάκριση όταν περατωθεί θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας προκειμένου να αποφασίσει περαιτέρω κινήσεις.

Σημειώνεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ η εμπορική το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα.
 ertnews.gr
...
Νεότερη Παλαιότερη